Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Sarina Wiegman-Glotzbach is de nieuwe bondscoach

20170110_Sarina_Wiegman_GlotzbachNa het ontslag van Arjan van der Laan moest de KNVB met spoed op zoek naar een nieuwe bondscoach. Vandaag is bekend gemaakt dat Sarina Wiegman-Glotzbach de Oranje Leeuwinnen moet laten schitteren op het EK. Wiegman-Glotzbach is al sinds 2014 assistent-coach van het Nederlands vrouwenelftal en liep daarnaast stage bij o.a. Sparta Rotterdam om haar diploma Coach Betaald Voetbal te behalen.

Voordat Wiegman-Glotzbach coach werd van ADO Den Haag, waarmee ze de dubbel pakte in 2012 en ook de KNVB Beker wist te winnen in 2013, was ze als coach van Ter Leede succesvol door kampioen te worden in 2007 en ook hier de beker te winnen.

Wiegman-Glotzbach heeft een mooi verleden als speelster. Op 6-jarige leeftijd begon Wiegman-Glotzbach met voetballen bij het Haagse ESDO en ging later via Celeritas, KFC’71 (KNVB Beker) en Ter Leede naar Amerika om te spelen voor de University of North Carolina (kampioen van de Verenigde Staten). In totaal kwam Wiegman-Glotzbach negen seizoenen uit voor Ter Leede. Ze won daar twee keer het landskampioenschap en een keer de KNVB Beker. Wiegman-Glotzbach is dus een echte prijzenpakker en nam ook nog deel aan het officieuze WK Vrouwenvoetbal in China in 1988. In 2003 beëindigde ze haar loopbaan als speelster.

Wiegman-Glotzbach speelde haar eerste interland op 23 mei 1987, onder leiding van Dick Advocaat als bondscoach van de vrouwen, in de wedstrijd tegen Noorwegen. In totaal kwam Wiegman-Glotzbach 104 keer uit voor Oranje en wist hierin 3 keer te scoren. Voor deze prestatie werd ze in 2012 benoemd tot Bondsridder van Oranje.

Als assistent van Wiegman-Glotzbach is gekozen voor Foppe de Haan, de man die twee keer Europees kampioen werd met Jong Oranje, plaatsing voor de Olympische Spelen van Peking (2008) veilig stelde en de tweede plaats pakte met de mannen van sc Heerenveen. Voordat hij als adviseur aansloot bij de Oranje Leeuwinnen was hij nog één seizoen actief als ad-interim coach van sc Heerenveen. Hij voetbalde zelf vanaf 1956 tot en met 1974 en ging daarna snel aan de slag als coach.

Het bericht Sarina Wiegman-Glotzbach is de nieuwe bondscoach verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *