Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

CTO Amsterdam kan finale in Duitsland spelen

De eerste 3 poule wedstrijden van het CTO Amsterdam op het Gütersloher toernooi zitten erop. Ze wonnen 1x, verloren 1x en speelde dus ook 1x gelijk. De eerste van Bayern Leverkusen met 3-4 verloren, de tweede met 1-5 gewonnen van Turbine Potsdam en de laatste gelijk gespeeld tegen SGS Essen met als resultaat 4-4. Op zondag staat de laatste poule wedstrijd tegen koploper (al 3 keer winst) FC Köln op het programma. Ze kunnen de halve finale nog halen bij winst en zijn wel afhankelijk van de resultaten van Bayern Leverkusen.

Van vrijdag 8 tot en met zondag 10 januari vindt het jaarlijkse Gütersloher Hallenmasters Turnier 2016 plaats in Gütersloh, Duitsland. Net als vorig jaar zullen tien Onder 17 speelsters van het CTO Talent Team, het talentenprogramma van CTO Amsterdam en de KNVB, deelnemen aan dit Duitse zaalvoetbal toernooi. Naast het CTO Talent Team zal bijna de gehele top van het Duitse meidenvoetbal aanwezig zijn.

Onder de twintig deelnemers bevinden zich vooral Duitse topploegen, waaronder VfL Wolfsburg, FFC Frankfurt, Bayer Leverkussen en titelverdediger SC Freiburg. CTO Amsterdam is ingedeeld in groep C met Borussia Mönchengladbach, 1. FFC Turbine Potsdam en MSV Duisburg. Een zware poule volgens coach Maria van Kortenhof. “De drie tegenstanders in groep C zijn drie goede vrouwenteams. Daarnaast vergt het ook veel van het aanpassingsvermogen van de speelsters van CTO Amsterdam. Naast een andere ondergrond (kunstgraszaal) en het voetballen met een boarding, speel je 5-tegen-5 waarbij ook de keepster onderdeel is van het team.” Van Kortenhof is vooral benieuwd naar het aanpassen van de speelstijl, “Zaalvoetbal is tactisch gezien heel anders voetballen, dan veldvoetbal. De speelsters spelen in een ander spelsysteem waarbij de omschakeling cruciaal is. Ik ben erg benieuwd hoe deze jonge, talentvolle meiden zich zullen aanpassen aan deze andere omstandigheden.”

Editie 2015

Tijdens de editie van 2015 was het Talent Team uit Amsterdam voor het eerst te gast op het Gütersloh toernooi. Met een vierde plaats in het B-toernooi was het Talent Team meer dan tevreden. Toch zullen zij tijdens de editie van 2016 zich proberen te verbeteren en zullen zij er alles aan doen om de Gütersloher Hallenmasters Cup mee naar Nederland te nemen. Hieronder de doelpunten van 2016.

Het bericht CTO Amsterdam kan finale in Duitsland spelen verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.