Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Oranje gearriveerd in Spanje

De afgelopen weken is er genoeg gebeurd rondom de OranjeLeeuwinnen. Voormalig bondscoach Arjan van der Laan werd ontslagen, waarna Sarina Wegman werd aangesteld als zijn opvolger. Tevens werd Foppe de Haan toegevoegd aan de technische staf van het Nederlands Elftal. Vanochtend vertrok de selectie richting het Spaanse La Manga, waar het voor de eerste keer in 2017 bij elkaar zal komen.

Wegman was natuurlijk al een lange tijd betrokken bij het Nederlands vrouwenelftal, maar zal in Spanje voor het eerst als eindverantwoordelijke voor de groep staan. Foppe de Haan zal haar hierbij gaan assisteren. De populaire trainer heeft zich jarenlang op clubniveau laten gelden, maar weet ook wat het is om een EK in eigen land te winnen. In 2007 won hij met Oranje O21 (mannen) de Europese titel door Servië in de finale te verslaan. Zijn ervaring zal dus uitstekend van pas gaan komen.

Op La Manga zullen twee oefenwedstrijden worden afgewerkt. 20 januari spelen de dames tegen Roemenië en vier dagen later is Rusland de opponent. Uiteraard zullen we jullie op de hoogte gaan houden.

Het bericht Oranje gearriveerd in Spanje verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *