Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Oranje klaar voor vertrek richting Spanje

Vandaag vertrekt de Oranje selectie onder leiding van de kersverse bondscoach, Sarina Wiegman, richting Spanje, daar zal het van 16 januari tot en met 25 januari verblijven in La Manga. Tijdens deze trainingsstage in aanloop naar het WEURO 2017 zullen de Oranje Leeuwinnen twee wedstrijden spelen. Op vrijdag 20 januari tegen Roemenië en vier dagen later tegen Rusland.

Voorheen stond Rusland nog bekend als de “Sovjet-Unie”, dat vier keer tegen Oranje speelde. Alle oefenwedstrijden werden door het Nederland vrouwenvoetbalelftal gewonnen. Tevens kreeg Oranje gedurende die 4 duels maar een doelpunt tegen terwijl het zelf acht keer wist te scoren.

De Oranje Leeuwinnen stonden al vijf keer eerder tegenover het huidige Rusland. Gedurende een kwalificatiewedstrijd voor het EK 1997 (Noorwegen) werd uit (4 november 1995) met 0-1 gewonnen en eindigde de wedstrijd thuis (18 mei 1996) in een 1-1 gelijkspel. In 2006 kwamen ze elkaar weer tegen. Op 22 november stond er een oefenwedstrijd gepland, die door 5-0 werd gewonnen door Nederland. In strijd om de Cyprus Cup 2009 werd ook gewonnen, maar dit keer echter wel met minimale cijfers, 1-2. Ten slotte wist Oranje ook in 2009 met 1-0 te winnen ter voorbereiding op het EK 2009 (Finland).

Echter zal Oranje tijdens de trainingsstage in Spanje eerst moeten zien af te rekenen met Roemenië. De laatste ontmoeting dateert uit het jaar 1992. Richting het EK 1993, dat georganiseerd werd door Italië, eindige zowel de heenwedstrijd (1-1) als de terugwedstrijd (0-o) in een gelijkspel.

De selectie van het Nederlands vrouwenelftal ziet er als volgt uit:

Lineth Beerensteyn (FC Twente), Mandy van den Berg (Reading FC), Angela Christ (PSV), Anouk Dekker (Montpellier HSC), Merel van Dongen (Ajax), Daniëlle van de Donk (Arsenal), Kika van Es (Achilles’29), Sisca Folkertsma (PSV), Loes Geurts (Paris Saint Germain), Stefanie van der Gragt (Bayern München), Jackie Groenen (FFC Frankfurt), Eshly Bakker (FC Twente, vervangt de zieke Renate Jansen), Dominique Janssen (Arsenal), Jeslynn Kuijpers (PSV), Vanity Lewerissa (PSV), Desiree van Lunteren (Ajax), Lieke Martens (FC Rosengard), Tessel Middag (Manchester City), Vivianne Miedema (Bayern München), Jill Roord (FC Twente), Shanice van de Sanden (Liverpool FC), Sherida Spitse (FC Twente), Sari van Veenendaal (Arsenal), Siri Worm (FC Twente) en Kelly Zeeman (Ajax).

 

Het bericht Oranje klaar voor vertrek richting Spanje verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *