Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

‘She Believes Cup’ met topwedstrijden in de VS

Op 1 maart start de tweede editie van de ‘She Believes Cup’ in de VS. De beste landen uit de top 5 van de wereld komen bij elkaar om in het Noord-Oosten van de VS tegen elkaar te strijden. Het gaat natuurlijk om de Verenigde Staten zelf aangevuld met Duitsland, Frankrijk en Engeland. Zie het als een mini elite toernooi die vooral is opgezet om het vrouwenvoetbal in de VS verder te promoten.

Dit initiatief is bedacht en verder ontwikkeld door de Amerikaanse spelers. SheBelieves is een beweging om jonge meisjes te inspireren en hen aan te moedigen om hun doelen en dromen te bereiken, ook buiten het voetbal.

De campagne is gelanceerd in aanloop naar de 2015 Women’s World Cup en is inmiddels uitgegroeid tot een evenement waarin de speciale band tussen het team en de fans zichtbaar is. Het draait om het uitstralen van één boodschap: “women empowerment”.

“Het is fantastisch om tegen deze drie teams te spelen in de eerste drie wedstrijden van het jaar”, zei de Amerikaanse hoofdcoach Jill Ellis. “Zoals ik al vele malen heb gezegd is een van onze belangrijkste doelen is om zo vaak mogelijk tegen de beste teams in de wereld te spelen en we hebben enorm veel respect voor Frankrijk, Duitsland en Engeland. Dit toernooi voor eigen publiek is gewoon geweldig voor onze fans en tv-partners, maar vooral voor onze spelers en onze technische staf. In dit soorten wedstrijden kunnen we onszelf testen en heel veel leren.”

Het programma:

In de eerste editie van de She Believes Cup wonnen de Verenigde Staten van Engeland en Frankrijk met 1-0 en wist ook in de laatste wedstrijd te winnen door Duitsland met 2-1 te verslaan. Het was gelijk de winst van de She Believes Cup 2016. Duitsland eindigde als tweede, Engeland werd derde en Frankrijk werd vierde. Geen van de wedstrijden werden beslist door meer dan één doel met drie 1-0 overwinningen, twee 2-1 overwinningen en een 0-0 gelijkspel.

Uiteraard houden we jullie in die week goed op de hoogte maar zet het alvast in je agenda. De livestreams van de wedstrijden ga je ook bij ons vinden.

Het bericht ‘She Believes Cup’ met topwedstrijden in de VS verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *