De eerste trainingsdag van Oranje zit erop

De selectie van het Nederlands Elftal is gisteren afgereisd naar La Manga voor een tiendaagse trainingsstage. Het gastland bereidt zich – onder leiding van Wiegman en De Haan – voor op de oefenwedstrijden tegen Roemenië en Rusland. Ook zullen de eerste patronen richting het EK worden geoefend. Vrouwenvoetbalnieuws.nl geeft je een samenvatting van de eerste trainingsdag.

Met de bus naar het trainingsveld
Vanaf het hotel vertrok de selectie per bus naar het trainingscomplex waar de eerste training van 2017 zou worden afgelegd. Onderstaande foto verraadt in ieder geval dat de dames er zin in hebben.

On our way to practice like…. 🚌🚨 #busjekomtzo #shotgun #oranjeleeuwinnen

A photo posted by Merel Van Dongen (@merel23) on

Groep bij elkaar op het veld in La Manga
Voorafgaand aan de eerste trainingssessie kwam de groep bij elkaar voor een korte uitleg over het dagprogramma. Op onderstaande foto is te zien hoe Sarina Wiegman – kersverse bondscoach – de selectie toespreekt. De ervaren Foppe de Haan houdt een oogje in het zeil. Na de toespraak heeft de groep een aantal oefeningen met bal gedaan.

Eerste training in La Manga!⚽️🇪🇸 #letsgo #training #lamanga #onsEK #oranjeleeuwinnen

A photo posted by OranjeLeeuwinnen (@oranjeleeuwinnen) on

Het krachthonk in
Dat het hele vrouwenvoetbal de afgelopen jaren een professionaliseringsslag heeft gemaakt staat vast. Dat is ook te zien aan het gevarieerde en uitgebreide programma dat de Oranje Leeuwinnen vandaag te verwerken kregen. Buiten de bal oefeningen en een conditioneel gedeelte was er ook aandacht voor krachttraining. Hieronder zie je Lieke Martens een zware oefening doen.

Done for today 🏋🏽‍♀️

Een video die is geplaatst door Lieke Martens (@liekss) op

 

IJsbad voor een goed herstel
Normaal gesproken nemen spelers een ijsbad voor een goed en actief herstel van de spieren. Mandy van den Berg en Loes Geurts dachten dat het ’s ochtends ook een goed idee was voor een ‘frisse duik’.

Mohge ijsbad! ⛄️

A photo posted by Mandy van den Berg (@mandyvdberg4) on

 

 

Het bericht De eerste trainingsdag van Oranje zit erop verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.


Formule1 Volg het FIFA ULTIMATETEAM op INSTAGRAM! En win een WEDSTRIJDSHIRT VAN JE CLUPPIE!! Formule1

Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE! ons op FACEBOOK!

FOLLOW! ons op TWITTER!