Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Minder plek voor vrouwen dan voor mannen

Het profielwerkstuk van Thirza Kooij (16 jaar) beschrijft een onderzoek naar het verschil in trainingsfrequentie tussen het mannen- en het vrouwenvoetbal.  In dit onderzoek zijn de clubs van 131 teams uit de top van het amateurvoetbal, 62 vrouwenteams en 69 mannenteams, gemaild met de vraag wat hun trainingsfrequentie is per week en wat de reden is dat ze niet vaker trainen. De clubs van 130 teams reageerden.

De meest opvallende conclusie die wordt getrokken is dat er op de Hollandse velden minder plaats is voor vrouwen dan voor mannen.

”Het meest genoemde argument bij de vrouwelijke amateurteams om niet vaker te trainen is onvoldoende ruimte op de trainingsvelden. Van de vrouwelijke amateurteams die standaard twee keer per week trainen, noemt 22 van de 47 teams gebrek aan ruimte als oorzaak waarom ze geen drie of meer keer per week kunnen trainen. Dit is 47 procent en dus bijna de helft van de vrouwenteams die twee keer trainen. Bij de tien mannenteams die twee keer trainen wordt het argument onvoldoende capaciteit maar door twee mannenteams genoemd, dit is twintig procent. Van de 46 drie keer trainende mannenteams noemen vier teams de veldcapaciteit als beperkende factor om vaker te trainen, dit is 9 procent.”

Het onderzoek is niet wetenschappelijk uitgevoerd en er kunnen dus ook geen harde conclusies worden getrokken. Wel is het zeker interessant om verder te onderzoeken. Het volledige onderzoek is hieronder inzichtelijk gemaakt:

Het bericht Minder plek voor vrouwen dan voor mannen verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *