Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

In België barst de EK gekte al los

Niet alleen de OranjeLeeuwinnen bereiden zich middels een trainingskamp voor op de Europese Kampioenschappen in eigen land. Ook België – de Red Flames – is met de gehele selectie in het Vlaamse Tubeke om als team naar elkaar toe te groeien.

Dat het EK in Nederland leeft bij de Belgen, staat wel vast. Trainer Ives Serneels is zelfs bang dat de dames zich teveel focussen op het eindtoernooi. “Bij sommige speelsters leeft het net iets te veel”, verrast Serneels. “Ze zijn vooral met het EK bezig en vergeten de komende maanden, waarin ze individueel nog beter kunnen worden. Er wachten ons nog 6 maanden tot het EK en daarin kun je veel progressie boeken. Sommige speelsters moeten die focus weer even verleggen en daar zullen we deze week over praten”, aldus een bezorgde bondscoach.

Vandaag spelen de Red Flames een oefenwedstrijd tegen het B-elftal van Frankrijk. Het is voor de Belgen het eerste EK Vrouwenvoetbal waar zij bij aanwezig zullen zijn. België zit in de poule met Nederland, Noorwegen en Denemarken.

Het bericht In België barst de EK gekte al los verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *