Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Bovenste vier clubs winnen in Eredivisie zaalvoetbal

De eerste vier teams in de Eredivisie Zaal wonnen hun wedstrijd afgelopen vrijdag. Koploper vv Pernis /Barcelona Soccer School speelde thuis in Schiedam tegen FC Gelre. De debutant streed vol overgave. De Gelderse vrouwen boden in de eerste helft goed weerstand ( 1-3). In de tweede helft werd het verschil duidelijk en liep de thuisclub uit naar een ruime 7-1 overwinning. Nummer twee KTP Nieuw Roden speelde thuis tegen Avanti/Keuning Advocaten. De vrouwen uit Stiens vochten voor elke meter. Na een 2-1 ruststand werd het uiteindelijk 5-3 voor de thuisploeg.

Zuidoost United , de nummer drie, ging op bezoek bij Pro Futsal Club. Het werd een boeiende strijd tussen de twee ploegen. Bouchra Moudou opende de score. De thuisploeg kwam op gelijke hoogte. Voor de wissel bracht weer Bouchra Moudou de stand op 2-1. Na de rust kwam de thuisploeg op gelijke hoogte. Beide ploegen kregen op het einde kansen maar het was Samia Kaaouane die de winnende goal scoorde.

Het duel in Drachten was de strijd tussen de nummer 4, Drachtster Boys en de nummer 5, drs. Vijfje. Beide ploegen hadden hetzelfde punten totaal. Het werd een waar voetbalgevecht tussen beide ploegen. Voor de rust scoorden Jessie Prijs (DB) en Annabel ten Broek (Vijfje). Na de wissel golfde het spel op en neer. Opnieuw Jessie Prijs die scoort, maar even later maakt Laura Groen gelijk. Esther van Toledo scoorde daarna driemaal en de wedstrijd is gespeeld. De eindstand werd uiteindelijk 6-2 door een doelpunt van Bernou Hijlkema.

Voor de wedstrijd van Team Alkmaar/Sportstars en Hovocubo maakte de O13 van de Eredivisie club haar debuut. Daarna streden de beide teams voor de overwinning. Hovocubo speelster Nina van der Mast scoorde 0-1 De Alkmaarse vrouwen kwamen op 2-1 door Simone Brussel en Ginger Kraaij. Het duel werd grimmiger. Zeven minuten voor tijd maakte Benthe Huisman (Hovocubo) gelijk. Het was dezelfde speelster die in de zoemer voor 2-3 zorgde.

Uitslagen 20 januari 2017

Team Alkmaar/Sportstars – Hovocubo 2 – 3
Pro Futsal Club – Zuidoost United 2 – 3
Drachtster Boys – G.S.F.V. Drs. Vijfje 6 – 2
KTP Nieuw Roden – Avanti/Keuning Advocaten 5 – 3
vv Pernis/Barcelona Soccer Schools – FC Gelre 7 – 1

Het bericht Bovenste vier clubs winnen in Eredivisie zaalvoetbal verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *