Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Loting groepsfase Women’s Asian Cup bekend

De loting voor de Women’s Asian Cup 2018 is afgerond. De vijf beste teams van dit toernooi plaatsen zich direct voor het WK 2019 in Frankrijk.

De kwalificatiewedstrijden worden in vier verschillende landen gespeeld, namelijk Palestina, Vietnam, Noord-Korea en Tadzjikistan. De vier winnaars van de vier groepen stromen door naar het eindtoernooi die samen met Japan, China, Australië en Jordanië uit gaan maken welke vijf teams zich plaatsen voor het WK 2019. Japan, China en Australië ontlopen door hun topranking de wedstrijden in de groepsfase.

Jordanië heeft bij de FIFA een verzoek ingediend om als organiserend land toch met de kwalificatie mee te doen. Ze willen zich sneller gaan ontwikkelen en het vrouwenvoetbal nu continue promoten. Mocht Jordanië in groep A eerste worden dan gaat de nummer 2 door naar de Women’s Asian Cup 2018.

De Republiek van China won dit toernooi al acht keer. De Noord-Koreanen en Taiwanezen pakten ieder drie keer de toernooi winst. Het toernooi begon ooit in 1975 en is achttien keer georganiseerd. Hieraan wisten Japan en China ieder dertien keer deel te nemen. Noord-Korea en Taiwan ieder negen keer en Australië staat op zes deelnames.

Onze ex-bondscoach, Roger Reijners, is al enige tijd werkzaam voor Myanmar. Ze ontwikkelen zich sportief gezien heel goed. Van de laatste vijf kwalificatieronden heeft Myanmar al vier keer meegedaan. In totaal speelden zij veertien wedstrijden, twee keer werd er gewonnen, één keer gelijkgespeeld en elf keer verloren. Ze wisten veertien doelpunten te maken en kregen er helaas 47 tegen.

De groepsindeling is als volgt:

A: Jordanie, Philippines, Bahrein, Irak, Verenigde Arabische Emiraten, Tadzjikistan*

B: Zuid-Korea, Oezbekistan, Hong Kong, India, Noord-Korea*

C: Thailand, Chinese Taipei (Taiwan), Libanon, Palestina*, Guam**

D: Vietnam*, Myanmar, Iran, Syria, Singapore

(* organiserend land)
(** Guam is een Oceanisch eiland, onderdeel van de regio Micronesië. Het eiland vormt een afzonderlijk territorium van de Verenigde Staten en is niet onafhankelijk. De hoofdstad is Hagåtña.)

 

Het bericht Loting groepsfase Women’s Asian Cup bekend verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *