Buitenveldert Academie Weekend Special

Ondanks dat Koning Winter momenteel heerst in ons land gingen alle wedstrijden van de talententeams van de Buitenveldert Academie gewoon door. Gelukkig waren de weersomstandigheden niet extreem winters en was het met een lekker zonnetje en weinig wind geen straf om te voetballen.

In de winterstop zijn er een paar wijzigingen in de teams doorgevoerd waardoor er gisteren in de nieuwe samenstellingen werd begonnen aan de voorjaarscompetitie. Onder 15 trof in Waterwijk JO15-3 een oude bekende. In de najaarscompetitie verloren de meiden nipt met 2-1. Helaas trokken ze ook nu aan het kortste eind, maar een gelijkspel of zelfs een overwinning had er zeker ingezeten. Onder 16 moest het in Alkmaar opnemen tegen Jong Holland JO15-1. Na een 2-0 achterstand toonde het team veerkracht en wist er uiteindelijk een knap gelijkspel uit te slepen. Uitblinkster was keepster Daniëlle van den Bos die haar team een paar keer uitstekend in de wedstrijd hield. Onder 17 deed zich gisteren helaas wat tekort. Na een matige 1e helft, waarin ze tegen een 2-0 achterstand opliepen, kwamen de meiden nog knap terug tot 3-2. Hadden ze in de 1e helft net zo goed gespeeld als in de 2e helft dan had een overwinning er waarschijnlijk ingezeten. Hieronder volgen de wedstrijdverslagen.

Buitenveldert Onder 15 – Buitenboys JO15-5 | 2-3 (1-1)

De tweede competitiehelft is begonnen. Iedereen heeft er weer zin in. Het veld lag er prima bij door het winterzonnetje, middaguur en ontdooid door de vorige wedstrijd. De teamsamenstelling is met één speelster veranderd. Door het vertrek van Suus de Bakker naar Onder 16 speelt Tamara de la Vega komende seizoenhelft in Onder 15. In de voorbeschouwing in de kantine werd ons goede kansen toegedicht door de ouder analisten om de wedstrijd dit keer wel naar ons toe te trekken. Onze laatste wedstrijd vorig jaar verloren wij in Almere nipt met 2-1 van dit team door twee zeer effectieve uitbraken uit slechts drie kansen, daar wij Buitenveldert over het algemeen het spelbeeld domineerde, maar verzuimde de vele kansen te af te maken. Buitenboys was echter niet naar Amsterdam gekomen om te verliezen tegen meiden. Dit besef was hoog bij de jongens en in de 4de minuut lag de bal eigenlijk uit het niets in het netje na een zeer effectieve uitbraak door het midden en Buitenveldert stond daarmee snel 0-1 achter. In de 8ste minuut was er een tweede uitbraak van Buitenboys, maar deze werd goed gekeerd door keepster Lisanne Leussink.

Met een beetje fantasie konden we de volgende minuten spreken van “de 10 minuten van Buitenveldert” vergelijkbaar met het Haags kwartiertje. De ene kans na de andere voor Buitenveldert. Een uitbraak in de 12de minuut door Mila Lagcher na aangeven door Elfi Maass, maar helaas werd deze inzet gestopt door de keeper. 13de Minuut Elena van de Pol met een schot net rechts naast de goal, daarna nog een keer Mila Lagcher en in de 19de minuut een mooie voorzet van links door Chimène Nahar net gemist met het hoofd voor de goal door Mila Lagcher, teruggespeeld door Elisha Kruize naar de zestien op Elena van de Pol eindigend in een schot recht op de keeper. Het middenveld met Sydney Blom, Elfi Maass en Elena van de Pol stond eigenlijk wel als een huis en Buitenveldert domineerde en controleerde. Buitenboys stond onder druk, maar met een paar snelle spelers voorin is het altijd oppassen. In de 20ste minuut liep Buitenboys weer alleen op de keeper af, maar ook dit keer had Lisanne Leussink de bal. Dan toch 27ste minuut de verdiende 1-1, maar eigenlijk ook uit het niets. Een prachtig schot rechts in de kruising door de zeer aanwezige Elena van de Pol na een combinatie van Mercedes Wiegel en Isabel Carvalho van den Broek door het midden. De laatste zeven minuten van de eerste helft ging het spel heen en weer met wat gekeerde counters door Lisanne Leussink en wat opgelegde kansen gemist door Buitenveldert, waaronder een bal bij de tweede paal door Elisha Kruize. Ruststand 1-1 en een zeer vergelijkbare wedstrijd met de vorige tegen Buitenboys. Zelf moeilijk tot scoren komen en afgestraft worden door een paar effectieve uitbraken.

In de tweede helft stond Buitenveldert vanaf het fluitsignaal de eerste vijf minuten onder druk en kon maar moeilijk de bal weg krijgen. Toch was het Katharina Collins die na vijf minuten de voorsprong 2-1 op het bord zette nadat Elena van de Pol zich knap had vrij gespeeld in het midden. In de 10de minuut van de tweede helft werd een vrije trap door Buitenboys diep over de verdediging heen gegeven wat in de 2-2 resulteerde. Het spel ging hierna heen en weer, maar over het algemeen had Buitenveldert de kansen. Trainer-coach Lieselotte Wels besloot in de 58ste minuut om te proberen de overwinning naar ons toe te trekken. Een extra aanvaller Elisha Kruize erin voor een verdediger Nikki van Tol, verder dus met drie op rij in de verdediging. We bleven kansen creëren en zelfs zeer goede kansen houden met onder andere een inzet van Katharina Collins net voor de goal helaas rakelings over de lat. De bal wilde er niet in. In de 67ste minuut werd de wedstrijd helaas beslist door Buitenboys met een diepe bal over links. Buitenveldert heeft alles gegeven met over het algemeen goed spel en geprobeerd te overwinning te forceren. Dit risico heeft helaas dit keer verkeerd uitgepakt, een overwinning zou echter niet onrealistisch zijn geweest. Trainer-coach Lieselotte Wels was ondanks het verlies tevreden over het aantal kansen die gecreëerd waren. Helaas werden niet alle kansen benut en dan sta je aan het eind met lege handen. Genoeg redenen om komende week weer hard te gaan trainen!

Jong Holland JO15-1 – Buitenveldert Onder 16 | 2-2 (0-0)

Het was goed vertoeven gisteren in Alkmaar; lekker fris maar niet te koud, prachtig weer met een heerlijk zonnetje, een prettige, positieve sfeer op en rond het veld. Met twee elftallen, Jong Holland JO15-1 en Buitenveldert Onder 16, die een sportieve wedstrijd speelden en elkaar lieten voetballen. Beide teams gingen voor het maximale resultaat waardoor het tot de laatste seconde een spannende wedstrijd was. Uiteindelijk werd het 2-2, een knappe prestatie van met name van Buitenveldert. Het team bleek goed uit de winterstop te zijn gekomen; de speelsters maakten het veld groot, stonden goed ingedraaid in positie, bewogen voortdurend, durfden te kiezen voor verschillende opties, gebruikten hun lichaam goed in de vele duels en deden er alles aan. De eerste helft leverde een wisselend beeld op. Jong Holland was optisch gevaarlijker, kwamen langzaam beter in hun spel met goede kansen die echter tot niets leidden door uitstekend keeperswerk van Daniëlle van den Bos. Over en weer waren er corners, maar de rust ging in met een 0-0 stand.

De tweede helft was spannend met een dynamisch wedstrijdbeeld. Hoewel Jong Holland door een uitgespeelde aanval in de 48e minuut op 1-0 en in de 51e minuut door een vrije trap vanaf de rand van de 16 meter op 2-0 kwam, bleven de meiden van Buitenveldert erin geloven en speelden ze vooruit. Ze deden het samen en plotseling gingen uitzakken, hogerop positioneren, loskomen, aannemen spelen, aansluiten, snel handelen en schakelen, loopacties (diep weglopen), meedoen en druk houden, onderling contact houden, en het elkaar coachen nog beter dan in de eerste helft. Dit resulteerde uiteindelijk in twee schitterende doelpunten. In de 56e minuut scoorde Lotte Brands met een geplaatst schot in de hoek na een uitstekend uitgespeelde aanval. En volkomen terecht kwam Buitenveldert in de 66e minuut op 2-2, door een werkelijk fantastisch afstandsschot van Kamille Boorn in de kruising. Een genot om te zien, een elftal dat er zo voor gaat en zijn kwaliteiten toont met deze middag als uitblinkster keepster Daniëlle van den Bos. Trainer-coach Chantal de Ridder kon terugkijken op een mooie wedstrijd met een strijdlustig elftal. Dit beloofd wat voor de tweede seizoenshelft. Volgende week wacht Zeeburgia, we kijken er nu al naar uit.

Waterwijk JO15-3 – Buitenveldert Onder 17 | 3-2 (2-0)

Het was na de winterstop en de pech van een afgelasting vorige week alweer vijf weken geleden dat Buitenveldert voor een wedstrijd op het veld stond. In de vrieskou, maar wel met een lekker zonnetje, traden de meiden aan tegen Waterwijk JO15-3. In de najaarscompetitie was daar in een rare wedstrijd die op en neer ging met 5-4 van gewonnen. Met de juiste concentratie waren er dus tegen Waterwijk zeker punten te halen, zou je zeggen. De eerste helft verliep echter rommelig. Of beter gezegd het team oogde onzeker en leed veel balverlies, waardoor Waterwijk hun snelle buitenspelers vaak kon aanspelen. De twee enige echt uitgesproken kansen leidden tot twee doelpunten voor Waterwijk. In de loop van de eerste helft begon Buitenveldert wel beter te combineren, waardoor de meiden ook gevaarlijker werden. Het leidde nog niet tot doelpunten.

Wat er in de rust in de kleedkamer gebeurde blijft uiteraard tussen coach en speelsters, maar dat dat goed was is zeker een feit: Buitenveldert wist binnen vijf minuten na rust met uitstekend voetbal de stand op gelijke hoogte te brengen. Het eerste doelpunt was een snelle aanval over rechts. Op aangeven van Nikki van Wees wist Lakeesha Eijken op fraaie wijze te scoren. Direct daarna deed ze dat nog een keer na een prima pass van Fleur de Ligt. Vervolgens gingen de meiden op zoek naar de voorsprong. De jongens kwamen nauwelijks nog in het spel voor, tot het moment dat een afstandsschot van hen er zomaar in vloog. Waterwijk had aan een kans genoeg om de overwinning binnen te halen. Want in de haast om de gelijkmaker te scoren werd het spel van Buitenveldert weer slordig en lukte het niet meer om doel te treffen. Lakeesha Eijken was er nog heel dichtbij, maar de keeper redde met het puntje van z’n teen. Trainer-coach Hélène Heemskerk sprak na afloop van een teleurstellend begin van de voorjaarscompetitie, maar het spel van Buitenveldert in de 2e helft biedt meer dan genoeg hoop op betere resultaten.

Het bericht Buitenveldert Academie Weekend Special verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.


Formule1 Volg het FIFA ULTIMATETEAM op INSTAGRAM! En win een WEDSTRIJDSHIRT VAN JE CLUPPIE!! Formule1

Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE! ons op FACEBOOK!

FOLLOW! ons op TWITTER!