Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Dinsdagmiddag oefent Oranje tegen Rusland

Oranje speelde nooit eerder een oefeninterland tegen Rusland. Wel kwamen beide landen elkaar tegen in de kwalificatiewedstrijden richting het EK ’97 en WK ’07.

De Russinnen deden in december 2016 mee aan het mini-internationaal toernooi van Brazilië waaraan ook Costa Rica en Italië deelnamen. Rusland verloor met 4-0 van Brazilië, maar gingen met twee zeges op Costa Rica en Italië voor de derde plek. Ook hierin troffen de Russinnen Costa Rica en er werd met 1-0 gewonnen.

Het Russische team is ook flink aan het oefenen richting het WEURO2017 waarin zij in een poule zitten met Italië, Zweden en Duitsland. Er moet dus flink geoefend worden en dat deed Rusland tegen Finland en Roemenië. Een geplande wedstrijd tegen Slowakije werd afgelast.

Hieronder de officiële resultaten van Oranje tegen Rusland.

Onder bondscoach Ruud Dokter werd voor kwalificatie voor het eindtoernooi EK ’97 tegen Rusland gespeeld. Op 4 november 1995 werd de wedstrijd tussen beide landen in Italië gespeeld en Oranje won met 0-1. Destijds speelden o.a. Marleen Wissink (BC O17 en O15), Vera Pauw en Sarina Wiegman. Het doelpunt wam op naam van Annemiek van Waarden. Ze maakte het doelpunt 3 minuten voor tijd. Op 18 mei 1996 was de return en daarin was aanvaller Daniëlle Korbmacher de matchwinnaar. Ze scoorde in de 49e minuut het enige doelpunt en kreeg 10 minuten voor tijd een publiekswissel.

Richting de kwalificatie voor het WK ’07 in China werd tegen Rusland geoefend. Op 11 november 2006 onder bondscoach Vera Pauw werd een klinkende 5-0 overwinning geboekt. Oranje stond bij rust met 2-0 voor door doelpunten van Karen Stevens en Marieke de Boer. Na rust scoorde Stevens nogmaals en ook Manon Melis, Nangila van Eyck en Sherida Spitse (2x) waren trefzeker.

Tijdens de Cyprus Cup 2009 troffen beide landen elkaar opnieuw. Op 5 maart 2009 scoorde Manon Melis twee keer waarmee een 1-2 winst werd behaald. Van het basisteam speelden destijds Daphne Koster, Annemieke Kiesel-Griffioen en Manon Melis in het buitenland.

De laatste keer dat beide landen elkaar troffen was in de voorbereiding op het EK 2009 dat in Finland werd gehouden. Deze wedstrijd werd gespeeld op 13 augustus 2009 in het Rossiyanka Stadion te Moskou. De wedstrijd verliep stroef voor Oranje, waarbij Van de Ven nog tegen een gele kaart op liep. In de laatste minuut wist Elena Fomina een toegekende penalty raak te schieten om een thuiswinst te garanderen.

Het bericht Dinsdagmiddag oefent Oranje tegen Rusland verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *