Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Ed Engelkes verlaat Ajax

Na dit seizoen zal Ed Engelkes afscheid nemen als trainer van Ajax. Zijn aflopende contract wordt niet verlengd. Dit meldt Ajax vanmiddag op haar eigen website.

Ed Engelkes (Haarlem, 21 januari 1964) is bezig aan zijn vijfde seizoen als hoofdtrainer van de Ajax Vrouwen. Daarvoor was hij onder andere actief als assistent van het Nederlands elftal en trainde hij vier jaar de vrouwen van AZ. Naast zijn baan bij Ajax is hij als hoofdtrainer actief bij derdedivisieclub VVOG.

Bij Ajax speelde Engelkes de afgelopen seizoenen een belangrijke rol in de ontwikkeling van het vrouwenvoetbal. In 2014 won hij met de Ajax de KNVB Beker, ze bezetten op dit moment de eerste plek in de Eredivisie.

Ed Engelkes: ,,Ik heb het goed naar mijn zin bij Ajax en ik zie voldoende potentie om het vrouwenvoetbal hier naar een nog hoger plan te tillen. Daarom was ik graag langer gebleven, maar ik respecteer de beslissing van Ajax om mijn contract niet te verlengen. Ik zal er alles aan doen om dit seizoen goed af te sluiten.”

Directeur Marc Overmars: ,,Het is tijd voor een frisse wind, in dit geval dus een nieuw gezicht voor de groep. Maar Ed heeft goed en belangrijk werk verricht voor ons vrouwenvoetbal. Hij was er vanaf het begin bij betrokken en wij zijn tevreden over hoe hij zijn werk heeft gedaan en nog steeds doet. Het zou mooi zijn als we aan het einde van dit seizoen afscheid van hem kunnen nemen met een kampioenschap.”

Het bericht Ed Engelkes verlaat Ajax verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *