Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Arjan Veurink toegevoegd aan technische staf Oranje

Arjan Veurink wordt per 1 februari 2017 toegevoegd aan de staf van de Oranjevrouwen. De 30-jarige Veurink gaat aan de slag als assistent van Sarina Wiegman en tekent een overeenkomst tot de zomer van 2019. Tot 1 juli 2017 combineert Veurink de functie bij de KNVB met zijn huidige werk bij SciSports. Eerder was de Ommenaar hoofdcoach bij FC Twente Vrouwen. Met dit team werd hij viermaal kampioen, veroverde hij eenmaal de beker en was hij actief in de UEFA Women’s Champions League.

Arjan Veurink: ‘Ik heb het bij mijn huidige werkgever SciSports en voetbalclub OZC Ommen uitstekend naar mijn zin, maar deze kans wilde ik echt niet laten lopen. Als coach van FC Twente Vrouwen volgde ik de ontwikkeling van het Nederlands elftal uiteraard al jaren op de voet. Het is voor mij een fantastisch vooruitzicht om met de beste speelsters van Nederland aan de slag te gaan richting het EK.’

Bondscoach Sarina Wiegman: ‘Arjan is een uitstekende toevoeging aan de staf. Hij is zeer ervaren in het (vrouwen)voetbal en ik heb hem leren kennen als een ambitieuze en gedreven trainer. Onze technische staf is hiermee compleet en we gaan met veel vertrouwen op weg naar het EK.’

Technisch directeur Hans van Breukelen: ‘Sarina gaf bij haar aanstelling aan graag Arjan Veurink in haar staf op te willen nemen. Ook in mijn ogen, met zijn palmares in het vrouwenvoetbal, een heel logische keus. We zijn Veurinks’ werkgever SciSports en club OZC Ommen zeer erkentelijk dat zij hun medewerking hebben verleend om Arjan op zo’n korte termijn af te staan voor het Nederlands elftal.’

Met de toevoeging van Veurink bestaat de technische leiding van Oranje uit bondscoach Sarina Wiegman, assistenten Arjan Veurink, Foppe de Haan, Erskine Schoenmakers (keeperstrainer) en inspanningsfysioloog Niels de Vries.

De eerste interlandperiode waar Veurink aansluit bij Oranje is eind februari. Het Nederlands vrouwenelftal vertrekt op 27 februari naar Portugal waar het van 1 tot en met 8 maart deelneemt aan de Algarve Cup. In de poulefase zijn de OranjeLeeuwinnen ingedeeld bij Australië, China en Zweden.

Het bericht Arjan Veurink toegevoegd aan technische staf Oranje verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *