Meidenvoetbal: Buitenveldert Academie Weekend Special

Omdat Onder 15 vrij was, zijn gisteren alleen de twee oudste talententeams van de Buitenveldert Academie in actie gekomen. Onder 16 had een lastige tegenstander aan het technisch vaardige Zeeburgia JO15-3. In de 1e helft konden de meiden het nog goed bijbenen, maar in de 2e helft liep Zeeburgia uit naar een ruime 2-6 overwinning. Ondanks het verlies kregen de meiden van de trainer-coach van Zeeburgia een compliment over hun goede spel. Natuurlijk win je daar geen wedstrijd mee, maar het was wel een terecht en gemeend compliment en bovendien een sportief gebaar. Onder 17 moest het opnemen tegen een andere stadgenoot, DWS JO15-1. Ook deze club staat, net als Zeeburgia, bekend om zijn talentvolle en veelal technisch vaardige voetballers. Ondanks dat gegeven waren de meiden de bovenliggende partij en wonnen de wedstrijd volkomen verdiend met 3-0. Een zeer knap resultaat van het team van trainer-coach Hélène Heemskerk, dat bij vlagen uitstekend combinatievoetbal liet zien. Hieronder volgen de wedstrijdverslagen.

Buitenveldert Onder 16 – Zeeburgia JO15-3 2-6 (1-1)

Het was koud voor de toeschouwers, gisteren langs de kant bij Buitenveldert Onder 16 tegen stadsgenoot Zeeburgia. Op het veld leken de voetball(st)ers daar echter geen last van te hebben. Buitenveldert en Zeeburgia speelden een leuke, enerverende, sportieve, gedreven, snelle wedstrijd. Dat het uiteindelijk 2-6 werd – na een 1-1 ruststand – was enigszins geflatteerd. Niet dat Zeeburgia niet verdiende te winnen, niet dat Buitenveldert geen kansen kreeg. Het was net niet bij Buitenveldert en net wel bij Zeeburgia. Buitenveldert speelde goed, fanatiek en combineerde snel. Het opstellen van Kana Kawaguchi als linksbuiten was een gouden greep van trainer-coach Chantal de Ridder. Samen met Sara Kost en Aylin Yavuz …. had Buitenveldert zo een snelle, gevaarlijke voorhoede die veel druk zette. Na 1 minuut was het dan ook door goed doorzetten van de voorhoede meteen raak: 1-0 na een snelle uitbraak van Sara Kost. Pas na 7 minuten kreeg Zeeburgia de eerste kans. Verdedigend stond Buitenveldert in de eerste helft goed. De speelsters vormden een hecht blok, knokten voor iedere bal en werkten goed samen. Zeeburgia was technisch vaardiger maar leek toch geïntimideerd door het goede spel van de meiden. Buitenveldert had de betere kansen door snel opgebouwd combinatiespel vanuit de achterhoede via het middenveld naar de spitsen. Onverwacht scoorde Zeeburgia na een uitbraak door het centrum in de 25e minuut tegen: 1-1. Verder leverde een vrije trap voor Zeeburgia in de 34e minuut vanaf de rand van de 16 meter leverde nog wel wat gevaar op, maar bleef het 1-1 tot de rust.

sc Buitenveldert meidenvoetbal

De tweede helft gaf een ander wedstrijdbeeld. Zeeburgia schroefde het tempo aanzienlijk op en zette veel druk waardoor Buitenveldert veel moeilijker tot combineren kwam. Technisch bleek Zeeburgia bovendien getructer. Na veel gepingel in de 16 meter en niet adequaat ingrijpen door de verdediging van Buitenveldert scoorde Zeeburgia dan ook in de 42e minuut de 1-2. Daarna golfde het spel weer op en neer met kansen voor beide teams. Buitenveldert speelde vaker de lange bal waardoor er goede kansen ontstonden. De afwerking was alleen wat ongelukkig. Buitenveldert was sterker in deze fase maar ineens was er daar weer zo’n technisch goed uitgevoerde uitbraak van Zeeburgia waardoor het tegen de verhouding in plotseling 1-3 stond. Ook nu pakte Buitenveldert het weer op met als resultaat een open vrije kans. Deze ging er jammer genoeg niet in en langzaam leek de wedstrijd in het voordeel van Zeeburgia te kantelen. Conditioneel leken de meiden het moeilijk te hebben in deze fase van de wedstrijd. Zeeburgia was nu op alle fronten sneller, technischer en directer en in een tijdsbestek van 6 minuten was de wedstrijd plotseling volledig gespeeld: 1-4 in de 64e, 1-5 in de 67e en 1-6 in 70e minuut. Dat Lotte Brands voor Buitenveldert in de 72e minuut nog tegen scoorde was mooi, maar alleen nog interessant voor de statistieken. De trainer van Zeeburgia gaf het team van Buitenveldert na afloop de complimenten voor het prima spel. Dat was terecht. Het verschil zat ‘m deze keer in de details en…. misschien de conditie? Volgens trainer-coach Chantal de Ridder heeft haar team zich tegen een technisch vaardig Zeeburgia redelijk goed staande weten te houden, maar desondanks enigszins geflatteerd verloren. Op naar de volgende wedstrijd. Als het goede spel uit de 1e helft 70 minuten kan worden volgehouden dan heeft dit team nog een mooie toekomst voor zich.

Buitenveldert Onder 17 – DWS JO15-1 3-0 (1-0)

Na een teleurstellend resultaat vorige week in Almere konden de meiden van Buitenveldert onder 17 zich deze wedstrijd herpakken in de tweede wedstrijd van de voorjaarscompetitie promotiepoule. De eerste helft tegen DWS startten de meiden fel. Buitenveldert speelde met de intentie om het voetballend op te lossen. In de 20e minuut was het Britt Roele met een afstandsschot van ruim 30 meter die hoog over de keeper heen vloog en daarmee de 1-0 op het scorebord zette. Daarna was het een fase wat rommeliger waar het lastig was om lang balbezit te houden en moesten de meiden vooral de enorm snelle spits van DWS in de gaten blijven houden. Verder kwamen er nog enkele kleine kansjes die niet tot doelpunten leidden en zo ging Buitenveldert met een 1-0 voorsprong de rust in.

sc Buitenveldert meidenvoetbal

De tweede helft had DWS wat spelers omgezet en moest Buitenveldert even haar posities zien te vinden. Maar daarna ging het team uitstekend voetballen. Er werd meer rust gehouden en via het middenveld over de grond gevoetbald om vervolgens de aanvallers aan het werk te zetten. In de 48e minuut was het Fleur de Ligt die zich randje 16 vrij speelde en verwoestend uithaalde: 2-0! Daarna zat Buitenveldert heerlijk in de wedstrijd en liet het prachtige combinaties zien. Ines van der Hooft en Sophie Witting hadden daarna goede kansen, maar de keeper van DWS leverde uitstekend werk. In de 54e minuut schoot Ines van der Hooft Buitenveldert naar een 3-0 voorsprong met wederom een prachtig afstandsschot van 25 meter. De verdediging van Buitenveldert stond uitstekend en gaf de tweede helft geen noemenswaardige kans weg. In het restant van de wedstrijd had Buitenveldert nog de mogelijkheid om de score uit te breiden, maar zover kwam het niet. Na afloop sprak een trotse trainer-coach Hélène Heemskerk van een dik verdiende overwinning. Op naar de volgende wedstrijd tegen NFC JO15-1.

Het bericht Meidenvoetbal: Buitenveldert Academie Weekend Special verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.


Formule1 Volg het FIFA ULTIMATETEAM op INSTAGRAM! En win een WEDSTRIJDSHIRT VAN JE CLUPPIE!! Formule1

Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE! ons op FACEBOOK!

FOLLOW! ons op TWITTER!