Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Succesvolle lancering lespakket over vrouwenvoetbal en het WEURO 2017

Op basisschool De Griffioen hebben manager vrouwenvoetbal Minke Booij en WEURO-ambassadeur Pierre van Hooijdonk het educatieve lespakket ‘Kicken!’ gelanceerd. Dit lespakket, dat wordt gepresenteerd door aanvoerster Mandy van den Berg en presentatrice Nienke de la Rive Box, is bedoeld om leerlingen in het basisonderwijs kennis te laten met het vrouwenvoetbal. Het EK in eigen land staat namelijk voor de deur en dat belooft een groot feest te worden.

Enkele groepen leerlingen kregen vandaag al de kans om kennis te maken met het lespakket, waarvoor zich al 600 basisscholen hebben aangemeld. Deze scholen krijgen toegang tot exclusief materiaal om leerlingen onder andere kennis te laten maken met de speelsteden. Ook zullen slogans en spandoeken gemaakt gaan worden en de manier waarop interviews na de wedstrijd plaatsvinden zal worden uitgelegd.

Het was uiteindelijk de directeur Gerald Hilgersom die het spits afbeet. Nadat alle leerlingen hun eigen WEURO-shirt hadden aangetrokken en een plekje hadden gevonden, kon de directeur iedereen welkom heten. In zijn introductiepraatje werden vooral kernaspecten als respect en samenwerking benadrukt. Daarna kregen de leerlingen de mogelijkheid om enkele vragen te stellen aan Minke Booij en Pierre van Hooijdonk. Zo werd er bijvoorbeeld aan Pierre van Hooijdonk gevraagd welk team hij het liefst zou willen vermijden. “Soms wil je graag tegen de sterkste ploegen spelen, omdat dat ook heel erg leuk is. En het is een mooie uitdaging. Dan denk ik dat Duitsland, die ook heel erg goed zijn, een tegenstander is waar de Oranje Leeuwinnen graag tegen spelen om te kijken hoe ver ze zijn.”

Gedurende de vragenronde werd er tevens benadrukt dat het lespakket niet alleen maar met het EK te maken zal hebben. Ook lessen met betrekking tot voeding en bewegen spelen een centrale rol. “Goede dingen eten is heel belangrijk. Ik zie soms dat kinderen voor de training of voor de wedstrijd een zakje chips naar binnen werken. Dat is gewoon niet zo verstandig. Zorg dat je fruit, wat brood of gewoon goede dingen eet. Na de wedstrijd is het ook belangrijk dat je goed eet,” aldus Minke Booij.

Na de stortvloed aan vragen werd de eerste les uit het lespakket – aan de hand van een quiz – aan de leerlingen gepresenteerd. De jeugdelftallen, de geschiedenis van het vrouwenvoetbal en het magische woord ‘panna’ passeerden allemaal de revue. Vooral de vraag over de carnavalskraker ‘Oranje Boven’ van André van Duin werd met veel gelach begroet.

Tot slot was het tijd voor de letterlijke kick-off, waarbij de groep zowel binnen, maar voornamelijk buiten, toch nog even met de bal bezig kon zijn. Terwijl Pierre van Hooijdonk een handjevol kinderen zijn hooghoud kunsten liet zien, sprak Minke Booij haar tevredenheid uit over de lancering van het lespakket. “Ik denk dat het superleuk is om met name kinderen van deze leeftijd te betrekken bij het EK. Maar het natuurlijk meer dan het EK alleen. We willen aan de ene kant dat ze massaal naar het stadion komen en de OranjeLeeuwinnen aanmoedigen. Aan de andere kant is het ook een middel om ze mee te geven hoe leuk het is om samen te sporten, gezond te leven en goede voeding tot je te nemen. Dat straalt dit lespakket ook uit.”

Al met al beleefden de kinderen van basisschool De Griffioen een educatieve, leuke middag. Het lijkt erop dat ook hier in Prinsenbeek, vlakbij de speelstad Breda én het stadion, de EK-kriebels beginnen te komen. Of zoals een groepje enthousiaste meiden zeiden: “we kunnen niet wachten tot het EK gaat beginnen.”

Het bericht Succesvolle lancering lespakket over vrouwenvoetbal en het WEURO 2017 verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *