Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

CVV Berkel klaar voor restant competitie

Het weekend van dertien, veertien en vijftien januari stond in het teken van het trainingsweekend van de damesafdeling van CVV Berkel. Op vrijdagavond vertrok de groep van ruim veertig personen richting het Nationaal Sportcentrum Papendal. Bij aankomst kon iedereen zijn en/of haar kamer in, welke door twee personen ingevuld werden. Vrijdagavond was een vrije avond, wat resulteerde in een gezellige avond waarbij iedereen spelletjes speelde onder het genot van enkele drankjes. Rond middernacht vertrok iedereen richting bed om zich op te maken voor een lekkere trainingsdag.

Op zaterdagochtend zat iedereen om negen uur aan het ontbijt. Na het gebruikelijke moment stilte en uitleg van Johan van Aalst over het ochtendprogramma werd er genoten van een heerlijk en uitgebreid ontbijt. Hierna werd er gestart met de ochtendtraining, die werd verzorgd door de fysiotherapeut en verzorgster van de damesafdeling: Marinka van Dijk. Tijdens deze intensieve training werden er verschillende krachtsoefeningen uitgevoerd, afgewisseld met leuke partijtjes en oefenvormen in groepsverband. Er werd afgesloten met een grote groepswedstrijd, waaruit bleek dat Fair Play nog helemaal niet zo vanzelfsprekend is.

Helaas waren het gehele weekend de velden op Papendal onbespeelbaar door de grote hoeveelheid sneeuw die was gevallen. Daarom werd er zaterdagmiddag een zaalvoetbaltoernooi gespeeld. Alle spelers waren vooraf al ingedeeld in verschillende teams. Hoofdtrainer Michel Visser maakte de teamindeling bekend, waarna er direct omgekleed kon worden. Na de warming-up werden er door elk team zes wedstrijden gespeeld. Team ‘Blauw’ was oppermachtig en won het zaalvoetbaltoernooi. Om vijf uur was het tijd om weer richting het hotel te lopen zodat iedereen zich op kon maken voor het diner.

Na een heerlijk diner kwam iedereen bij elkaar om een quiz te spelen. Tijdens deze quiz werd er eerst in teams gestreden, gevolgd door een korte individuele ronde. Gedurende het eerste gedeelte kwamen er vragen voorbij die een beroep deden op de algemene kennis van jong en oud. Ook werd er beroep gedaan op specifieke kwaliteiten zoals het herkennen van muziek, televisiecommercials en dieren. De individuele ronde werd gezamenlijk gewonnen door Maureen Stel en Tanja Maree. Na de quiz zijn alle speelsters de stad Arnhem ingegaan om hier te stappen tot drie uur in de nacht. De staf heeft de intensieve dag afgesloten aan de bar in Papendal.

Zondagochtend zat – best bewonderenswaardig – iedereen weer om negen uur aan het ontbijt. Na het laatste heerlijke ontbijt werd er vertrokken richting de zaal om hier de laatste training van het weekend af te werken. Helaas bleek bij aankomst de zaal dubbel geboekt te zijn door Papendal. Als gevolg hiervan is er in plaats van een zaaltraining een grote wandeling over het complex van Papendal gemaakt, die werd afgesloten met een laatste lunch. Dit betekende tevens ook het einde van de trainingskamp. Al met al kijkt CVV Berkel terug op een zeer geslaagd trainingsweekend, mede mogelijk gemaakt door de geweldige organisatie en sponsoren!

 

Het bericht CVV Berkel klaar voor restant competitie verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *