Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

FC Twente rekent razendsnel af met Achilles’ 29

De vrouwen van FC Twente zijn de tweede seizoenshelft uitstekend begonnen met een overtuigende overwinning op een machteloos Achilles’ 29, 7-0. Voor de rust sloeg de ploeg van Tommy Stroot er al in om de drie punten veilig te stellen. Onder toeziend oog van bondscoach Sarina Wiegman en assistent Arjan Veurink luisterde Sherida Spitse haar terugkeer op de Nederlandse voetbalvelden op met een fantastisch doelpunt.

Nadat de wedstrijd wat moeizaam op gang kwam, kreeg FC Twente al gauw de smaak te pakken. Na een tamme openingsfase wist Ellen Jansen de score te openen. De spits kon op twintig meter van het doel eenvoudig de combinatie zoeken met Lenie Onzia, waardoor Jansen ter hoogte van de penaltystip vogelvrij kwam te staan. Vervolgens bleef ze uiterst kalm en schoot ze de bal eenvoudig tegen de touwen.

Niet veel later vielen de doelpunten als rijpe appelen. Enkele minuten na de openingstreffer was het Lineth Beerensteyn, die na elegant voorbereidend werk van Ellen Jansen, de score verdubbelde. Daarna was het Ellen Jansen zelf die opnieuw hel doel wist te vinden – haar 100e competitiedoelpunt.

De Twentse storm ging vervolgens nog niet liggen, want niet veel later was het Spitse die alle tijd kreeg van de Groesbeekse verdediging om het doel van Renate Verhoeven onder vuur te nemen. Haar schot raakte echter de buitenkant van de paal. De vierde goal van de avond viel nog wel voor de rust. Dit keer was het niet Ellen maar Renate Jansen.

Tot dan toe had Achilles’ 29 eigenlijk niks in te brengen. Zowel aanvallend als verdedigend kwam er weinig van terecht. Dat de uitploeg voor het eerst in de wedstrijd gevaarlijk kon worden, was dan ook vooral te danken aan het feit dat FC Twente een iets lager tempo ging hanteren. Dit gaf de ploeg van Judith Thijssen het gevoel dat er in de omschakeling wellicht wat te halen zou vallen. Een dieptepass van Nena Hopmans kwam keurig bij Michelle van der Laan terecht. Met haar snelheid lukte het haar vervolgens om wat ruimte te creëren, waardoor ze uiteindelijk Demi ter Maat op de rand van het strafschopgebied in stelling kon brengen. Het schot verdween echter eenvoudig in de handen van Jade Adan, die voor het eerst deze avond echt in actie moest komen.

Na de thee ging FC Twente vrolijk door met waar het gebleven was. Een speciale hoofdrol was weggelegd voor Spitse, die met een prachtig afstandsschot de 5-0 op het scorebord toverde. Vanaf ongeveer 40 meter wist ze de ongelukkige Renate Verhoeven te verschalken. “Dat had ze goed gezien en vervolgens kan het ze ook nog zo uitvoeren,” aldus Sarina Wiegman.

Vervolgens werd Ellen Jansen door Marthe Musterman op haar wenken benieuwd met een mooie dieptepass vanaf de zijkant. De lob van Jansen bereikte echter niet de juiste hoogte. Hierdoor kon de bal makkelijk opgevangen worden. Ook na een scherpe voorzet van Beerensteyn sloeg Ellen Jansen er wederom niet in om een welverdiende hattrick op haar naam te schrijven. Even daarvoor was Achilles ’29 gevaarlijk geworden met een schot dat op de lat verdween. De actie van Jansen betekende tevens ook dat de wedstrijd voor Spitse erop zat. Zij werd in de 70e minuut beloond met een publiekswissel.

Uiteindelijk liet Ellen Jansen zien dat driemaal inderdaad scheepsrecht is. Dit keer sloeg ze er wel in om de bal over de keepster te lobben, 6-0. Vlak voor tijd deed een blunder van Renate Verhoeven de wedstrijd uiteindelijk doen eindigen in een overtuigde 7-0. Het doelpunt kwam uiteindelijk op naam te staan van Onzia. Al met al was ook Sarina Wiegman te spreken over het vertoonde spel van de thuisploeg. “Ik vond FC Twente heel fris spelen met een duidelijke speelstijl. Ik heb goede dingen gezien met speelsters die er zin in hadden en een goede intentie van spelen hebben.”

 

 

Het bericht FC Twente rekent razendsnel af met Achilles’ 29 verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *