Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Merel van Dongen lange tijd uit de roulatie

Merel van Dongen, oranje international en speelster van Ajax, zal enkele weken langs de zijlijn moeten gaan toekijken. Door een scheurtje in haar meniscus zal ze de komende tijd niet meer inzetbaar zijn. De Algarve Cup, het internationale toernooi waaraan het Nederlands vrouwenelftal gaat meedoen, zal ze naar alle waarschijnlijkheid ook aan haar voorbij moeten laten gaan.

De 23-jarige verdedigster liep de blessure op tijdens het trainingskamp in La Manga. Tegen Roemenië maakte Merel van Dongen nog wel minuten maar gedurende de voorbereiding op de 2e oefenwedstrijd tegen Rusland ging het fout. Nu gaat ze er alles aan doen om voor de start van de play-offs weer op het veld te staan. Er staan nog 7 wedstrijden in de reguliere competitie op de planning.  Daarna gaan de eerste 4 van de Eredivisie strijden om het kampioenschap. Vooralsnog lijkt het EK niet in gevaar te komen.

Merel van Dongen begon haar voetballeven bij sc Buitenveldert (Amsterdam). Via een tussenstap bij Pancratius (Badhoevedorp) en Ter Leede (Sassenheim) kwam ze vervolgens bij ADO Den Haag terecht. Daarna vertrok ze naar de universiteit van Alabama (VS), waar ze samen in een team zat met Pia Rijsdijk (ADO Den Haag). In die periode liep ze ook een zware knieblessure op. Toen scheurde ze namelijk haar voorste kruisband af. Sinds 2015 draagt ze het shirt van Ajax.

Het bericht Merel van Dongen lange tijd uit de roulatie verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *