Sarina Wiegman: “Ik moet gewoon zorgen dat ik mijn werk goed doe”

Gisteravond was bondscoach Sarina Wiegman te gast bij ‘Langs de Lijn en Omstreken’. Zij schoof aan om te praten over haar passie en drijfveer, de samenstelling van haar staf en natuurlijk het WEURO 2017.

Na de aanstelling van Sarina Wiegman als bondscoach lijkt de rust binnen het Nederlands vrouwenelftal eindelijk weer teruggekeerd. In augustus van afgelopen jaar begon het namelijk al te rommelen binnen de ploeg. Voormalig assistent-coach en keeperstrainer Jan Willem van Ede vertrok na een meningsverschil met Arjan van der Laan, die zelf een paar maanden later ook zijn biezen moest pakken.

Foppe de Haan, die al een tijd als adviseur onderdeel was van de staf, is aangesteld als assistent-bondscoach. Daar is Sarina Wiegman enorm over te spreken. Foppe [de Haan] heeft natuurlijk ontzettend veel ervaring en heeft heel veel meegemaakt, waaronder een aantal eindtoernooien. Daarnaast is hij natuurlijk jaren hoofdcoach geweest van een club. Hij heeft de hele voetbalwereld gezien. Zijn ervaringen deelt hij met ons en daar luister ik graag naar.” Foppe de Haan zal samen met Arjan Veurink als assistent gaan fungeren.  In deze samenstelling zal voor het eerst samengewerkt gaan worden tijdens de Algarve Cup.

De 47-jarige Wiegman benadrukt echter ook dat de technische staf niet alleen maar bestaat uit Foppe de Haan en Arjan Veurink. Erskine Schoenmakers – de keeperstrainer – en Niels de vries – de inspanningsfysioloog – behoren ook tot de staf. “Met zijn vijven moeten wij zorgen dat wij die spelers beter maken en dat wij het team beter laten spelen,” aldus Wiegman.

Als eindverantwoordelijke houdt Sarina Wiegman de touwtjes stevig in handen. “Ik maak de trainingen en dat bespreken we. Dan kan iedereen daar nog wat over zeggen en misschien moeten we daar nog wel even wat nuance in aanbrengen. Maar ik heb het idee wat we willen doen en waar het accent op ligt op dat moment.” Desondanks is er altijd ruimte voor discussie. “Ik vind dat je altijd de argumenten van de staf moet aanhoren, want dat maak ons sterk. Iedereen kan wel ‘ja en amen’ zeggen maar daar wordt je niet beter van.”

Strijdlust en gedrevenheid, die twee kernaspecten karakteriseren de geboren Hagenees. “Ik heb zelf het meiden- en vrouwenvoetbal doorleeft. In de tijd dat ik zelf begon met voetballen was er geen meisjesvoetbal en was gemengd voetballen illegaal,” geeft Wiegman aan.

Gelukkig is dat tegenwoordig niet meer aan de orde en telt er op dit moment maar een ding voor Sarina Wiegman: Op het EK in eigen land aan het publiek laten zien waartoe de Oranje Leeuwinnen in staat zijn. “Het liefst met goed voetbal. Als we dat voor elkaar krijgen, dan zijn we al een heel eind op weg en dan maakt dat de kans op winnen groot. Ik ben ervan overtuigd dat we kunnen winnen van teams die op de ranking hoger staan dan wij. Dan moeten we zorgen dat het klopt. Daar moeten wij voor gaan.”

 

 

Het bericht Sarina Wiegman: “Ik moet gewoon zorgen dat ik mijn werk goed doe” verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.


Formule1 Volg het FIFA ULTIMATETEAM op INSTAGRAM! En win een WEDSTRIJDSHIRT VAN JE CLUPPIE!! Formule1

Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE! ons op FACEBOOK!

FOLLOW! ons op TWITTER!