Voorbeschouwing Eredivisie: Speelronde 15

Na 14 speelronden, de winterstop en de Oranje stage in La Manga (Spanje), wordt de Eredivisie deze week eindelijk weer hervat. Afgelopen weekend mochten er al een aantal teams de eerste officiële wedstrijden spelen in het KNVB bekertoernooi. Komende vrijdag is het de beurt aan de Eredivisie en gaan we toewerken naar de play-offs. Gaat het Ajax lukken om eindelijk de schaal te bemachtigen? Of weet FC Twente de achterstand weg te werken en het kampioenschap weer binnen te slepen?

sc Heerenveen – Ajax
De nummer 1 van de Eredivisie begint 2017 met een uitwedstrijd in het hoge noorden. Er wordt om 19.30 uur afgetrapt op sportpark Skoatterwâld, de tegenstander is sc Heerenveen. Ajax eindigde het vorige seizoen sterk en hoopt deze sterke lijn te kunnen gaan doortrekken. Het houdt FC Twente met 8 punten nog op afstand voordat de play-offs beginnen. Nu ook coach Ed Engelkes heeft aangekondigd dat de samenwerking na dit seizoen beëindigd gaat worden, zal het team extra gemotiveerd zijn om het eerste kampioenschap te pakken en zo ook een mooi afscheid te organiseren voor de vertrekkende coach. Voor de thuisclub gelden andere prioriteiten. sc Heerenveen was in de race voor de 4e plek. Echter leed het een paar keer gevoelig puntverlies, waardoor de play-offs ver weg zijn. De kans is klein, maar met zeven wedstrijden te gaan is er natuurlijk altijd van alles mogelijk. Het verschil met PSV is maar 7 punten.

FC Twente – Achilles ’29
FC Twente heeft met het aantrekken van Sherida Spitse een duidelijke boodschap afgegeven. Momenteel bedraagt de achterstand van de Tukkers op Ajax 8 punten, maar de ploeg van Tommy Stroot zal er alles aan doen om dit gat te verkleinen richting de play-offs. Bij de start van de play-offs worden de behaalde punten gehalveerd, wat in het voordeel is van FC Twente. Op 10 februari staat de wedstrijd tegen Ajax op het programma en dit belooft een absolute kraker te worden.

Voor die tijd moet FC Twente nog zien af te rekenen met Achilles’29. Dit seizoen is voor de ploeg uit Groesbeek een belangrijk leerproces. Met alleen PEC Zwolle onder zich, bevindt de ploeg zich in de kelder van de Eredivisie en zal het er alles aan moeten doen om van die laatste plaats weg te blijven. Romy van Oorschot is aangetrokken om de selectie een extra boost te geven.

PEC Zwolle – ADO Den Haag
De nummer laatst, PEC Zwolle, kent een vervelend seizoen omdat het al het al eigenlijk sinds de start onderaan staat. Voor de kerst scheidden dan ook de wegen tussen de club en haar hoofdcoach Carin Meesters-Bakhuis. De kampioenspoule was al geen doelstelling, maar het seizoen kan nog mooi worden afgesloten door in poule B bovenaan te eindigen.

Voor ADO Den Haag lonkt poule A, waarin de titelstrijd op een nieuwe manier beslist gaat worden. De groengelen hebben nog 8 punten uit 7 wedstrijden nodig om zich te verzekeren van deelname aan de play-offs. Door extra punten van Ajax en FC Twente af te snoepen, kan een nog betere uitgangspositie behaald worden. Er staan nog wedstrijden tegen PSV, FC Twente en Ajax op het programma. Een zwaar programma voor de Hagenezen.

 

Wist je dat:

 • Katja Snoeijs, met 10 doelpunten, de enige echte topscorer van de Eredivisie is;
 • Tiny Hoekstra het snelste doelpunt van dit seizoen op haar naam heeft staan;
 • Er al 211 doelpunten zijn gemaakt dit seizoen;
 • De meeste doelpunten door het thuisteam worden gemaakt (116);
 • De meeste thuisdoelpunten tussen de 31e en de 45e minuut worden gemaakt (29);
 • De meeste uitdoelpunten tussen de 76e en de 90e worden gemaakt (29);
 • Er drie eigen doelpunten gemaakt zijn;
 • De meeste gele kaarten in de 2e helft worden uitgedeeld (58);
 • Lydia Borg en Priscilla Mesker de meeste gele kaarten hebben (ieder 4);
 • Daphne Koster nog steeds de enige is met een rode kaart;
 • Elixabete Sarasola de meeste “clean sheets” op haar naam heeft staan;
 • Er gemiddeld 6 kaarten per wedstrijd uitgedeeld worden;
 • Er gemiddeld 15 doelpunten per speelronde worden gemaakt.

Het bericht Voorbeschouwing Eredivisie: Speelronde 15 verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.


Formule1 Volg het FIFA ULTIMATETEAM op INSTAGRAM! En win een WEDSTRIJDSHIRT VAN JE CLUPPIE!! Formule1

Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE! ons op FACEBOOK!

FOLLOW! ons op TWITTER!