Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Jeslynn Kuijpers: “Het was voor ons een redelijk makkelijke wedstrijd”

PSV is overtuigend aan de tweede competitiehelft begonnen. Voor de ogen van het thuispubliek én de camera’s van de NOS zorgden doelpunten van Myrthe Moorrees (2x), Nadia Coolen en Aniek Nouwen ervoor dat de wedstrijd in 4-0 eindigde. Hiermee lijkt de formatie uit Eindhoven na een moeizame competitiestart dan toch de 4e plek te hebben veiliggesteld.

Gelijk na de aftrap werden de intenties van Telstar zichtbaar. De bezoekers uit Velsen-Zuid probeerden PSV zo snel mogelijk onder druk te zetten door de opbouw van achteruit te ontregelen. Toch was het PSV dat al snel de overhand kreeg en de beste kansen creëerde. In de openingsfase van de wedstrijd werden doelpogingen van Myrthe Moorrees en Nadia Coolen echter eenvoudig gepareerd door keepster Kelly Steen.

In de 11e minuut leek verdedigster Aniek Nouwen de score te kunnen openen. Een strakke voorzet werd door Nouwen ingekopt, maar haar poging miste precisie. Even later was het Telstar dat de eerste speldenprik van de wedstrijd uitdeelde. Een schot van Babiche Roof werd echter geblokt door de defensie van PSV die goed georganiseerd stond.

Het spel golfde vervolgens heen en weer zonder dat er echte kansen werden gecreëerd. Een voorzet van Nadia Coolen kon niet op waarde worden geschat door Vanity Lewerissa, nadat Kelly Steen de bal aan haar voorbij had laten gaan.

Even later was het Lewerissa die op een interessante positie een vrije trap versierde. Moorrees zag dat Telstar niet helemaal goed gepositioneerd stond, waardoor ze de bal aan de vrijstaande Lewerissa kon meegeven. De spits van PSV kon de bal desondanks geen richting meegeven. Het werd slechts een corner en die werd vervolgens niet goed weggewerkt. Lewerissa maaide over de bal heen, waardoor de kans was verkeken.

De thuisploeg dicteerde tot dat moment het spel en beloonde zichzelf uiteindelijk door de score te openen met dank aan Nadia Coolen. Daarna was het PSV dat doordrukte en al snel op 2-0 leek te komen. Aanvoerster Jeslynn Kuijpers bracht zichzelf in stelling na een mooie actie binnen het zestienmetergebied. Haar schot verdween echter rakelings naast de paal.

Toch sloeg PSV er twee minuten later in om de score te verdubbelen. Een vrije trap van Myrthe Moorrees werd verkeerd ingeschat door Kelly Steen, waardoor de ploeg van Nebosja Vuckovic de wedstrijd tien minuten voor rust volledig naar zich toetrok.

Telstar liet zich dan toch nog even zien. De scheidsrechter gaf terecht voordeel na een overtreding op Babiche Roof, waarvan Amy Visser kon profiteren. Zij gaf de bal mee op Katja Snoeijs, die tot dan toe onzichtbaar was. De topscoorder van de Eredivisie wist de bal echter niet onder controle te krijgen, waardoor er tijdig ingegrepen kon worden.

Vlak voor rust strooide PSV nog wat meer zout in de wonden van Telstar. Na een mooie combinatie tussen Kirsten Koopmans en Vanity Lewerissa kon laatstgenoemde doorstomen richting het doel van Steen. Lewerissa werd echter een kans tot scoren onthouden doordat ze onderuit werd gehaald. De scheidsrechter kon daardoor niks anders doen dan de bal op de stip te leggen en zodoende kon Moorrees haar tweede doelpunt scoren, 3-0.

De tweede helft was nog maar twintig seconden oud toen PSV wederom gevaarlijk voor het doel verscheen. Een mooie aanval over verschillende schijven werd uiteindelijk niet omgezet in een doelpunt. Het schot van Lewerissa kon nog net op tijd geblokt worden.

Toch gaf Telstar niet op. De ploeg bleef proberen kansen voor zichzelf te creëren. Zo spatte een schot van Babiche Roof uiteen op de lat en was vervolgens de rebound ook niet besteed aan Linda Bakker. Even later pareerde Angela Christ een inzet van wederom Bakker, die oog in oog met de keepster faalde.

De wedstrijd leek vervolgens als een nachtkaars te doven. Toch werd Christ nog twee keer aan het werk gezet. Een vrije trap van Sanne van der Velden werd atletisch uit de kruising getikt en ook een uithaal van Babiche Roof werd knap uit de rechterhoek getikt.

Uiteindelijk werd er dan toch nog een doelpunt bijgeschreven door PSV. De vliegensvlugge Jeslynn Kuijpers speelde behendig haar directe tegenstandster uit waardoor ze vanaf de achterlijn de bal kon terugleggen op de ingevallen Yvonne van Schijndel. Zij tikte de bal echter net naast. De daaropvolgende corner werd wel bij de eerste paal ingetikt door Aniek Nouwen.

Het laatste wapenfeit was een strakke vrije trap van Kim Mourmans, die de bal enkele centimeters naast de paal zag doen belanden. Voor Telstar was deze wedstrijd erop of eronder maar uiteindelijk delfden ze het onderspit tegen een oppermachtig PSV.

Na de wedstrijd blikte aanvoerster Jeslynn Kuijpers met een tevreden gevoel terug op de wedstrijd. “Het is goed dat we de nul zelf hebben gehouden en dat we niet in gevaar zijn geweest. Dus 4-0 is een prima uitslag.” Na een moeizame start heeft PSV inmiddels de weg omhoog gevonden en voetbalt het ook na de winterstop met overtuiging. Volgens Kuijpers is dit vooral te danken aan het feit dat het team beter op elkaar is ingespeeld en het systeem iets duidelijker is geworden voor de speelsters. “Aan het begin van het seizoen liep het iets minder maar ik denk dat het nu gewoon goed gaat. De looplijnen zijn goed op elkaar afgestemd, dus ik denk dat dat wel een groot voordeel is.”

De laatste wedstrijd van speelronde 15 was extra speciaal vanwege de aanwezigheid van de NOS. Dit betekende wel dat de wedstrijd niet op vrijdagavond maar op zaterdagmiddag plaatsvond. “Het natuurlijk wel anders dat je op de zaterdag speelt. Normaal speel je om half acht en nu speel je al om vier uur,” aldus de 21-jarige aanvallende middenveldster, die tevens aangaf dat die wijziging verder niks hoort uit te maken. “Het is natuurlijk superleuk dat de NOS hier aandacht aan besteed en daar mogen we als vrouwenvoetbal alleen maar trots op zijn.”

Het bericht Jeslynn Kuijpers: “Het was voor ons een redelijk makkelijke wedstrijd” verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *