Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Meidenvoetbal: Talententeam JVOZ verliest na tumultueuze tweede helft

Vandaag stond de eerste competitiewedstrijd van 2017 op het programma. Nummer 2 Terneuzen kwam op bezoek. De meiden, met slechts 1 fitte wissel, begonnen goed en fel aan de wedstrijd die onder leiding stond van een door de KNVB aangewezen scheidsrechter. Ze kregen in de vierde minuut de eerste kans, maar na een mooie aanval over links kwam Alessia Mieras net niet tot een schot. Ook Terneuzen liet zich zien en in de zesde minuut moest keepster Esther van Belzen reddend optreden. Toch kwamen de gasten redelijk verrassend op 0-1 na een zeer snelle aanval via de linksbuiten die even niet bij te houden was en een mooie voorzet afleverde die ingetikt werd.

De meiden toonden veerkracht met goed voetbal en kregen meteen een kans. Een schot van Winnie Li ging echter naast. Even later hadden de meiden geluk nadat de uitkomende Esther buiten de 16 werd omspeeld, de inzet ging echter naast. De meiden kwamen in de 19e minuut verdiend gelijk. Een vrije trap van links van Lois Hofman kon Angela Versluis op doel koppen, de keeper redde ten koste van een corner. Die corner van Winnie kwam bij Alessia die vanaf rand 16 hard binnenschoot, 1-1. Voor rust, in een leuke pot voetbal, kregen de meiden nog een kans uit een vrij trap van zo’n 20 meter. De inzet van Lieve van Vliet werd echter gepareerd door de Terneuzense keeper.

Meteen na rust weer een kans voor de meiden. Angela kopte een voorzet van Cheng Yan Li op doel, echter zonder veel snelheid en zo kon de keeper de bal pakken. Even later kapte Angel 1 keer teveel en ging een kans verloren. Daarna sloeg de vlam in de pan….. na een fel duel, bij de meiden linksvoor, tussen Angela en een verdediger, verloor de laatste zijn hoofd, duwde na (buiten de lijnen) en kreeg terecht rood. Dat zag de coach van Terneuzen anders en hij uitte zich verbaal niet fraai. Op het veld werkt dit als een rode lap op een stier bij de gasten en de sfeer werd wat grimmiger. Dat werd nog erger nadat de Terneuzense assistent-grensrechter zich door de scheids 1 keer genegeerd voelde ( de scheids gaf aan dat hij de situatie zelf had gezien en anders beoordeelde) en verbaal verhaal ging en bleef halen bij de scheids. De daarbij geuite dingen waren voor de scheids reden ook de assistent-grensrechter weg te sturen.

De meiden wisselden van systeem, van 4-3-3 naar 4-4-2, maar moesten daar duidelijk aan wennen. Ze kregen nog wel een kans nadat een voorzet van de voor Laura Vierhout ingevallen Chaima Benkaddour Cheng Yan bereikte maar haar kopbal was een prooi voor de keeper.

De met 10 man hard van zich af bijtende gasten profiteerden van de onduidelijkheid bij de meiden en scoorden binnen 2 minuten 2 keer. De wedstrijd werd harder en onvriendelijk en de meiden leken daar het meeste last van te hebben helaas. Het voetbal werd minder fraai dan de eerste helft (wellicht door de haast om te willen scoren). Geheel verrassend kwamen de gasten uit een zeer fraaie vrije trap van links van zo’n 25 meter ook nog op 1-4. Het slotoffensief was voor de meiden. Angela maakte na een voorzet van Wynonna Lord die via Cheng Yan bij haar kwam, de 2-4 maar verder kwamen de meiden helaas niet.

Ze hebben wel laten zien dat ze voetballend niet onder doen voor 1 van de topploegen in deze competitie dus dat geeft moed voor het vervolg van het seizoen.

Het bericht Meidenvoetbal: Talententeam JVOZ verliest na tumultueuze tweede helft verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *