Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Meidenvoetbal: WSC Waalwijk Weekend Special

WSC Waalwijk is de snelst groeiende vereniging in de regio de Langstraat als het gaat om het vrouwenvoetbal. Deze competitie treedt WSC aan met 6 teams. Afgelopen weekend stonden er enkele beker- en competitiewedstrijden op het programma. Wat volgt zijn enkele ingezonden wedstrijdverslagen.

WSC MO13-1 – OjC Rosmalen MO 13-1 0-1 (0-0)

WSC MO13-1 speelde een bekerwedstrijd op het hoofdveld tegen OJC Rosmalen MO13-1. Een bekende maar gevreesde tegenstander, omdat er in de twee voorgaande ontmoetingen twee keer aan het kortste eind getrokken was. In de competitie werd er telkens nipt verloren. Bij aanvang was er 1 minuut stilte ter nagedachtenis aan onze geliefde voetbalvriend Wesley Aarts, die ons op een te jonge leeftijd heeft moeten verlaten. Wesley stond mede aan de bakermat van het meidenvoetbal bij WSC maar moest afgelopen week de strijd tegen zijn ziekte staken.

WSC begon fel aan de wedstrijd en liet zien dat ze zich niet zomaar gewonnen gaven. De eerste 10 minuten waren de WSC meiden de betere ploeg, maar ze konden het overwicht niet in doelpunten uitdrukken. OJC werd naarmate de eerste helft vorderde sterker, wat leidde tot drie redelijke kansen. OJC wist vervolgens de verdediging steeds meer onder druk te zetten waardoor WSC minder aan voetballen toe kwam. Uiteindelijk klonk het rustsignaal zodat de WSC meiden op scherp gezet konden worden. Na de thee gingen de meiden van WSC weer volop in de strijd wetende dat er nog van alles mogelijk was. OJC begon ook scherp aan de tweede helft en scoorde via een goed afstandsschot de openingstreffer, 0-1. WSC bleef strijden en creëerde ook enkele kleine kansjes. De paal stond helaas de gelijkmaker in de weg. De eindscore bleef daarom op een 0-1 steken. Na 60 minuten te hebben gestreden en alles te hebben gegeven, kwamen de WSC meiden toch tevreden van het veld.

OJC Rosmalen MO11-1 0- WSC MO11-1 3-6 (1-4)

De meiden van MO11-1 moesten voor de 2e ronde van de beker een uitwedstrijd spelen tegen OJC Rosmalen. OJC is een bekende van WSC, want in de competitie hebben beide teams elkaar al bestreden. Thuis had WSC geen kind aan OJC en won het afgetekend met 5-0. Uit, de eerste wedstrijd van het seizoen, was WSC veel beter maar wist het stugge OJC  toch een gelijkspel af te dwingen. WSC was dus gewaarschuwd. Te weinig scherpte zou wel eens een moeilijke ochtend kunnen betekenen. WSC begon dramatisch aan de wedstrijd. Kluitjes voetbal. En OJC begon wel scherp aan de wedstrijd. Dat leverde dan ook meteen de 1-0 op.

De motor van WSC kwam maar niet op gang. Dit gaf OJC de kans het heft in eigen handen te nemen. Na zo’n 5 minuten werd WSC gevaarlijker. Het bleef rommelig maar binnen 3 minuten boog WSC de achterstand om in een 1-2 voorsprong. WSC werd sterker en kreeg meer grip op het spel. Het was een mooie strijd tussen twee goede ploegen. WSC was de gelukkige en kon uit een corner met een klein beetje geluk de score uitbreiden. 1-3. Niet veel later bolde het net nog een keer en stond het 1-4. Met deze stand werd de rust bereikt. In de tweede helft begon WSC redelijk, maar het was OJC dat nu een gelukstreffer mocht noteren. Een afgeslagen bal kwam voor de voeten van de spits en zij schoot de bal via de voet van een verdediger in het doel. Keepster Daantje was hierdoor kansloos en de 2-4 was een feit. Niet veel later kreeg OJC een corner. Ook hier was het geluk niet aan de zijde van WSC. Een eigen doelpunt zorgde voor de aansluitingstreffer, 3-4. Het werd spannend langs de kant. De supporters van OJC zagen een comeback in de maak en WSC zag een bijna zekere overwinning uit de handen glippen.

Maar gelukkig toonde WSC veerkracht en knokten zij zich terug in de wedstrijd. Combinaties volgden elkaar op en ze creëerden weer volop kansen. Binnen 3 minuten raakte WSC 4x het aluminium. Uiteindelijk werd nog een kans omgezet in een doelpunt waardoor er weer een marge van twee ontstond, 3-5. Even later stond weer de paal twee keer in de weg, maar nu viel het kwartje de kant op van WSC. In de kluts maakte OJC een eigen doelpunt en brachten ze de stand op 3-6. De overwinning voor WSC was een feit. Door deze 3-6 overwinning zijn de WSC meiden door in de beker.

Rijen MO 11-1 WSC MO11-2 3-9 (2-5)

Na de winterstop, die door enkele afgelastingen helaas wat werd verlengd, mochten de meiden van WSC MO11-2 vandaag eindelijk weer de wei in om de bekerwedstrijd tegen VV Rijen te spelen. Ons eerstejaars E-team had het in de eerste helft zwaar tegen het tweedejaars E-team van Rijen. WSC moest duidelijk weer wennen. De afgesproken verbeterpuntjes leken compleet vergeten. Het verschil van een cm of 30 tussen onze kleinste speelster en de grootste speelster(s) van Rijen maakte ook nu weer grote indruk. WSC durfde geen ballen te veroveren, er werd met de ruggen naar de bal gespeeld, niet overgespeeld en passes werden als cadeautjes in de voeten van de tegenstander gespeeld.

De enige reden waarom WSC niet op achterstand kwam was dat de meiden snel doorhadden dat de keepster van Rijen niet zo ver uit kon trappen als het team van Rijen dacht. WSC kon maar liefst 4 keer een uittrap onderscheppen vóórdat de bal de laatste meiden van de tegenstander bereikte. Rijen gaf WSC daarmee vrij baan om op de keeper af te stevenen en de bal relatief makkelijk achter de doellijn te leggen. Maar Rijen bleef knokken om langszij te komen. Dat lukte voor rust in elk geval niet, 2-5.

Gedurende de tweede helft namen de dames van WSC de adviezen van hun coaches wel ter harte. Hierdoor slaagde WSC erin om de wedstrijd naar zich toe te trekken. WSC maakte door eigen inzet nog 3 goals. Rijen kon nog 1 keer scoren. In de laatste minuten werd door Rijen voor de derde keer hands gemaakt. Dit keer alleen in het strafschopgebied. Dit werd bestraft met een penalty, die vakkundig werd verzilverd. Met een eindstand van 3-9 en de complimenten van Rijen is WSC weer een ronde verder in de strijd om de beker.

 

Het bericht Meidenvoetbal: WSC Waalwijk Weekend Special verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *