Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Voorbeschouwing: Hoofdklasse zaterdag 11 februari

In de hoofdklasse zaterdag streden er dit seizoen twaalf teams voor promotie. Na dertien wedstrijden moet het echter wel heel raar gaan lopen, wil RCL uit Leiderdorp de koppositie afstaan aan een van de concurrenten. VIOD, Jong Pec Zwolle, Oranje Nassau en SSS staan namelijk allemaal op meer dan 9 punten van de koploper. Een periodetitel lijkt dus het hoogst haalbare.

De competitie wordt in ieder geval weer hervat aanstaande zaterdag. De hekkensluiter Ter Leede VR2 speelt om 12:30 thuis tegen VIOD, die dus moeten winnen om het gat richting de koploper niet groter te laten worden. Aan de andere kant is de strijd om degradatie in de kelder van de hoofdklasse zaterdag ook nog erg spannend, dus Ter Leede VR2 zal zich niet zomaar gewonnen geven. SSS krijgt thuis in Klaaswaal het lastige HTC uit Zwolle op bezoek. HTC heeft maar 4 punten meer dan.

Onder de nieuwe trainer-coach Geert Tichelaar zal Be Quick ’28 degradatie proberen te gaan vermijden. Echter moeten ze zaterdag afreizen naar Leiderdorp – een lastige uitwedstrijd.┬áSporting ’70 mag een mooie busrit maken naar Sportpark Skoatterw├óld voor de wedstrijd tegen VV Heerenveen.

Ijzendijke bezet momenteel de achtste plek en dat betekend dus dat de nacompetitie loert. Tegen Oranje Nassau kan de ploeg laten zien dat ze het wel degelijk verdienen om hoger op de ranglijst te staan. In de middenmoot van de hoofdklasse zaterdag zijn de verschillen erg klein. De wedstrijd tussen Jong PEC Zwolle en SteDoCo zal dan ook erg interessant zijn om naar te kijken. Ploegen die nu overtuigend starten, staan wellicht over enkele weken een paar plekken hoger in de ranglijst.

 

Het bericht Voorbeschouwing: Hoofdklasse zaterdag 11 februari verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *