Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Voorbeschouwing: Topklasse zaterdag 11 februari

Na de gebruikelijke winterstop en de 8e finale van de landelijke KNVB Beker gaat de competitie voor de teams uit de Topklasse dit weekend ook weer van start. Ter Leede, Buitenveldert, Jong ADO Den Haag, Jong Telstar en Saestum strijden vooralsnog om de titel. DTS Ede en Wartburgia vormen samen de middenmoot. Dit betekend dat Barendrecht, RVVH, Eldenia, Woezik en RKHVV zeer waarschijnlijk gaan strijden tegen (in)directe degradatie.

Aanstaande zaterdag start om 13.15 uur in Huissen de wedstrijd tussen RKHVV en Wartburgia. Op sportpark De Blauwenburcht staat er dus een pittige wedstrijd voor RKHVV gepland. Om 14.00 uur zal er in Ridderkerk een interessante wedstrijd plaats gaan vinden tussen twee tactisch ingestelde ploegen, RVVH en DTS Ede. het verschil tussen beide teams is maar 5 punten. RVVH begon wat stroef aan de competitie maar heeft inmiddels de goede vorm te pakken.

Verder speelt Barendrecht deze speelronde tegen Buitenveldert om 14:30 op Sportpark De Bongerd. Een wedstrijd waar je eigenlijk bij moet zijn. De koploper, Ter Leede, speelt een thuiswedstrijd en ontvangt op Sportpark Roodemolen de zwart-wit gestreepte Eldenia. Het team uit Arnhem wist pas 12 punten te pakken en doorstond een trainerswissel net voor de jaarwisseling. Voor Ter Leede is het belangrijk om in ieder geval thuis niet te verliezen in de strijd om het kampioenschap.

Ook staan er deze week twee avondwedstrijd ingepland. We beginnen eerst in Wijchen, waar Jong Telstar het opneemt in de uitwedstrijd tegen Woezik. De hoofdklasse zondag kampioen doet het niet onaardig maar lijkt vooralsnog te moeten wennen aan het niveau in de Topklasse. Het belooft in ieder geval een mooie wedstrijd te worden tegen Telstar.

De tweede topper van zaterdag is de wedstrijd tussen Jong ADO Den Haag en Saestum. Het team uit Zeist kwam tekort tegen het ‘grote’ Ajax, waardoor de focus nu volledig op de competitie ligt. Net als voor Jong Telstar geldt ook voor Jong ADO Den Haag dat lijfsbehoud belangrijker is dan een eventueel kampioenschap.

Het bericht Voorbeschouwing: Topklasse zaterdag 11 februari verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *