Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Wullaert ontvangt Gouden Schoen van België

De Belgische spits Tessa Wullaert had gisteravond een primeur te pakken. De 23-jarige speelster van VfL Wolfsburg en de nationale ploeg ontving op het Gala van de Gouden Schoen namelijk de allereerste Gouden Schoen voor vrouwen. Uiteindelijk bleef ze met 210 punten haar concurrenten Janice Cayman (186 punten) en Aline Zeler (149 punten) ruim voor. De aanvalster won met haar ploeg afgelopen seizoen de beker en tijdens de Champions League finale gaf ze ook nog eens een assist.

“Vier jaar geleden was ik op reis in Zweden en daar werd toen het EK voor vrouwen afgewerkt. Toen heb ik gezegd: binnen vier jaar is het aan ons. We hebben er een jaar voor gewerkt en toen het in de voorlaatste match beslist was, gaf dat wel kippenvel. Onze ambitie op het EK? Het alle ploegen zo lastig mogelijk maken en elke match proberen te winnen,” aldus Tessa Wullaert tegenover HLN.

“We hebben de grondsteen gelegd voor het vrouwenvoetbal, na de goede prestaties van vorig jaar. Ik denk dat deze prijs in de toekomst nog belangrijker kan worden. Het is nu aan ons om te blijven presteren, we zijn op de goede weg. Op voorhand was het duidelijk dat er enkele andere favorieten waren die deze prijs ook verdienden. Na de uitreiking zijn de meisjes me echter direct komen feliciteren.”

Het Nederlands vrouwenvoetbalelftal, die in de groepsfase van het EK 2017  aan onder andere België gekoppeld is, zijn dus in ieder geval gewaarschuwd. Vorig jaar, eind november, liepen de OranjeLeeuwinnen nog tegen een pijnlijke oefennederlaag op. Toen werd er in Leuven met 3-2 verloren van de Belgische vrouwen.

Het bericht Wullaert ontvangt Gouden Schoen van België verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *