Meidenvoetbal: FC Berghuizen met O11 de zaal in

De meiden van FC Berghuizen zitten in de winter, ondanks de sneeuw, niet stil. Zij spelen in een onderlinge zaalcompetitie in de sfeer van het naderende EK in Nederland. Er zijn acht teams samengesteld met in ieder team één speelster uit een van de vier O11 teams die FC Berghuizen bij de meiden heeft.

De meiden speelden gedurende de maanden december, januari en een deel van februari maar liefst 14 wedstrijden. Omdat er 4 tegen 4 gespeeld werd was het aantal balcontacten veel hoger dan in de normale competitie. De meiden van het selectie team JO11-3M en Loes van JO11-1 (normaal allen uitkomend in de jongenscompetitie) hadden een coachende taak gedurende deze competitie. De meiden streden om het algemene kampioenschap, maar er waren meerdere prijzen te winnen, zoals een prijs voor de beste coach, het best verdedigende team, de topscorers en een prijs voor het best samenspelende team!

Vooral die laatste prijs zorgde ervoor dat er prima werd gecombineerd. Een andere regel was dat alle meiden van het scorende team op 3/4 deel van het veld moesten staan waar gescoord werd anders telde het doelpunt niet. Hierdoor werd er goed aangesloten en werd het spel goed opgebouwd van achteruit. Al met al was het ook dit jaar weer een geslaagde competitie!

  • Kampioen algemeen: Duitsland
  • Kampioen samenspelen: Noorwegen
  • Kampioen verdedigen: Frankrijk
  • Topscorers: Britt, Loes, Mirthe
  • Topcoach: Britt

Het bericht Meidenvoetbal: FC Berghuizen met O11 de zaal in verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.


Formule1 Volg het FIFA ULTIMATETEAM op INSTAGRAM! En win een WEDSTRIJDSHIRT VAN JE CLUPPIE!! Formule1

Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE! ons op FACEBOOK!

FOLLOW! ons op TWITTER!