Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Voorbeschouwing Eredivisie: Speelronde 16

Ajax – FC Twente

Deze speelronde springt er een wedstrijd met kop en schouders bovenuit en dat is de confrontatie tussen Ajax en FC Twente. De koploper, Ajax, zal op Sportpark de Toekomst de nummer twee van de ranglijst ontvangen. Een uitgebreide voorbeschouwing, waarin vooruitgeblikt wordt met beide coaches, is te lezen via deze link.

ADO Den Haag – PSV

Vrijdagavond valt er uiteraard niet alleen te genieten op De Toekomst. In Den Haag ontvangt ADO Den Haag namelijk de nummer vier, PSV. Kijkend naar de ranglijst bedraagt het verschil tussen de twee ploegen acht punten. Desondanks doen beide teams niet veel voor elkaar onder. De groengelen zullen onder leiding van Arend Regeer de druk op FC Twente proberen op te voeren. Bij een overwinning op de formatie uit Eindhoven kan de ploeg namelijk Twente passeren op de ranglijst. De huidige nummer twee moet dan wel punten laten liggen tegen Ajax. Aan de andere kant zal PSV – met oog op de play-offs – zich zo goed mogelijk willen wegzetten.   

Sc Heerenveen – Telstar (Afgelast)

Sc Heerenveen ontvangt voor de tweede keer dit seizoen Telstar op Sportpark Skoatterwâld. Aan het begin van de competitie eindigde de confrontatie in en tegen Heerenveen in een 2-2 gelijkspel. Tien minuten voor tijd schoot Jassina Blom vanaf de penaltystip de gelijkmaker binnen voor de thuisploeg. Telstar is momenteel terug te vinden op een keurige vijfde plek, maar zal die bij verlies moeten afstaan aan de thuisploeg. De veel scorende spits van Telstar, Katja Snoeijs, had het vorige week lastig tegen PSV. De ploeg van Gideon Dijks zal haar meer in het spel moeten betrekken als Telstar met een goed resultaat van het veld wilt stappen.

Achilles ’29 – PEC Zwolle

Waar in Amsterdam en Den Haag twee topduels worden afgewerkt, staat er zaterdagavond op Sportpark De Heikant in Groesbeek een wedstrijd in de kelder van de Eredivisie op het programma. Desondanks zal voetbalminnend Nederland een spannende wedstrijd, die als samenvatting te zien zal zijn bij de NOS, kunnen gaan verwachten tussen Achilles ’29 en PEC Zwolle. Bij winst zal PEC Zwolle namelijk vaarwelzeggen zeggen tegen die akelige laatste plek. Achilles’ 29 zal zich voor de ogen van het thuispubliek proberen te gaan revancheren nadat ze vorige week tegen FC Twente een pijnlijke 7-0 nederlaag kregen te verwerken.

 

 

Het bericht Voorbeschouwing Eredivisie: Speelronde 16 verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *