Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

KNVB lanceert campagne met vrouwenvoetballers in de hoofdrol

De KNVB heeft vandaag een nieuwe video genaamd Joint¬†gelanceerd waarin vrouwenvoetballers de hoofdrol spelen. Op deze manier wordt de educatieve campagne “Mag ik dit gebruiken?” ingeluid. De campagne¬†heeft als doel om voetballers in Nederland te informeren over het gebruik van verboden middelen tijdens het sporten. Doping kan namelijk in allerlei stoffen voorkomen en daarom is het niet altijd duidelijk wat wel en niet mag.

“Het risico is dat een voetballer onbewust gebruik kan maken van een verboden middel, met mogelijk een lange schorsing tot gevolg. De Dopingautoriteit heeft op zijn website vermeld wat de gevolgen kunnen zijn bij het gebruik van diverse middelen. Hieronder staan op basis van deze informatie de belangrijkste aandachtspunten beschreven rondom drugs, geneesmiddelen, voedingssupplementen en alcohol,” legt de KNVB op haar eigen website uit.

Het bericht KNVB lanceert campagne met vrouwenvoetballers in de hoofdrol verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *