Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

VV Kicks, het eerste online programma over vrouwenvoetbal

Vanaf woensdag 15 februari kent Nederland een online praatprogramma over vrouwenvoetbal: VV Kicks. Voormalig Oranje-international Leonne Stentler, Ajax-tv presentatrice Fresia Cousiño Arias en producent Yiro zijn de initiatiefnemers van dit nieuwe programma. Daarnaast zijn de KNVB, alle Eredivisie-clubs en amateurverenigingen intensief betrokken bij het programma. ,,We willen hiermee het vrouwenvoetbal de aandacht geven die het verdient.’’

VV Kicks is het programma over vrouwenvoetbal en alles daar omheen. Een plek waar top- en breedtesport samenkomen, met aandacht voor het nationale en internationale voetbal. ,,Het vrouwenvoetbal had jarenlang een wat suffe uitstraling, iets wat niet overeen komt met de beleving die vrouwenvoetballers zelf van de sport hebben. Daar willen we verandering inbrengen en hopen dat door middel van toffe en frisse content te bewerkstelligen,’’ stellen Stentler en Cousiño Arias.

Stentler en Cousiño Arias, beiden nog zeer fanatiek zelf voetballend, liepen al langer met het idee om wat aan het imago te doen. In samenwerking met producent Yiro (onder meer bekend van het online voetbalkanaal FC Afkicken) werd het idee VV Kicks geboren. Het programma, dat een klein half uurtje duurt, zal wekelijks via het Youtube-kanaal van FC Afkicken worden uitgezonden.

,,We zijn blij dat we door de fijne samenwerking met de KNVB en de eredivisieclubs ervoor kunnen zorgen dat er elke week topspeelsters in de uitzending zitten. Daarnaast is er ook wekelijks voldoende aandacht voor amateurverenigingen, waar momenteel de meeste aanwas zit in de snelst groeiende sport van Nederland,’’ benadrukt Stentler.

Cousiño Arias: ,,Hoewel vrouwenvoetbal qua cijfers enorm groot is, kent Nederland kent nog weinig vrouwelijke voetbalidolen. Daar willen wij met VV Kicks snel verandering in brengen. Maar we promoten ook zeker de breedtesport. Het belangrijkste is dat het geen kopie gaat worden van een voetbalpraatprogramma voor mannen, maar dat we ons eigen podium kunnen hebben.”

Elke woensdag om 12.00 uur verschijnt er een nieuwe aflevering van het vrouwenvoetbalprogramma. ,,Het idee om met een vrouwenvoetbalprogramma te beginnen past precies in de visie die wij met Yiro voor ogen hebben,’’ stelt Neal Petersen, samen met Joris Boerhof oprichter en eigenaar van Yiro. ,,Met FC Afkicken zijn we twee jaar geleden precies op dezelfde manier begonnen. Met een goed idee en de juiste kennis van zaken zijn we gewoon begonnen, zonder moeilijke financieringsmodellen. Inmiddels staat dat programma als een huis en zien we dezelfde uitdaging voor VV Kicks.’’

De uitzendingen van VV Kicks zijn vanaf nu wekelijks te zien op het YouTube kanaal van FC Afkicken.

Het bericht VV Kicks, het eerste online programma over vrouwenvoetbal verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *