Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Matchcenter: Eredivisie – 17 februari 2017

Speelronde 17 staat alweer voor de deur en daarmee ook een nieuwe voorbeschouwing op de wedstrijden van deze week, te beginnen met de vrijdag. Inmiddels is het duidelijk dat Ajax, ADO Den Haag en FC Twente zich gaan mengen in de strijd om de titel. PSV heeft nog 4 punten nodig om zich te verzekeren van die belangrijke 4e plaats. Desalniettemin blijft de competitie interessant om naar te kijken, want na speelronde 21 zullen de punten namelijk gehalveerd worden. Alle ploegen zullen daarom deze week weer vol aan de bak moeten.

Telstar – FC Twente

Ajax deelde vorige week een behoorlijke tik uit aan FC Twente door in een onderling duel met 1-0 te winnen. De ploeg van Tommy Stroot won maar twee van van de laatste vijf competitieduels en daarom moet er dus gewonnen worden tegen Telstar. Bij puntverlies lijkt het gat met Ajax namelijk onoverbrugbaar te worden – ook na ‘de halvering’. Telstar, de ploeg uit Velsen-Zuid, heeft echter andere plannen. Tegen Twente moet de ploeg gaan proberen een poging te ondermen om SC Heerenveen af te schudden. Ook voor de thuisploeg tellen dus alleen maar de drie punten. Alhoewel Telstar op papier natuurlijk niet kan tippen aan de ploeg uit het oosten van het land. De laatste keer dat de twee ploegen elkaar troffen, eindige de wedstrijd desondanks in een 1-1 gelijkspel. Eshley Bakker redde toen namens FC Twente een punt door vijf minuten voor tijd de gelijkmaker te noteren. Een stunt lijkt er dus wel degelijk in te zitten. Wellicht valt de druk op de nummer 4, PSV, dan ook wat op te voeren.

PEC Zwolle – Ajax

Gedurende de eerste thuiswedstrijd wist PEC Zwolle een lange tijd stand te houden tegen Ajax. Tactisch stond het goed in orde en zo af en toen kwam de ploeg er gevaarlijk uit via onder andere Esmee de Graaf. Uiteindelijk ging de thuisploeg tegen Ajax toch de boot in. De hekkensluiter had zichzelf opgeblazen, waardoor de koploper uitliep naar een 0-4 overwinning. PEC Zwolle ontving na de wedstrijd de nodige lof maar hield uiteindelijk geen punten over. Wellicht dat er deze speelronde nog wat langer stand gehouden kan worden. Ajax heeft dit seizoen echter nog altijd niet verloren en heeft na vorige week behoorlijk wat zelfvertrouwen bijgetankt. Voor de ploeg van Ed Engelkes zal deze wedstrijd dan ook meer gezien worden als een horde die simpelweg genomen moet worden op weg naar het kampioenschap.

PSV – Achilles ’29

PSV kan – zoals gezegd – zich gaan aansluiten bij Ajax, ADO Den Haag en FC Twente in de strijd om het kampioenschap. De matige seizoensstart lijkt dan ook compleet verleden tijd te zijn. Plek vier lonkt en – ook al heeft de ploeg uit Eindhoven niet de beste papieren – daarmee ook het kampioenschap. Met zowel een uitgebalanceerde selectie als staf laat de ploeg dan ook eindelijk zien waartoe het in staat is. Wat betreft de nieuwkomer, Achilles ’29, blijft de term “ontwikkelen” toch het meest toepasselijk. De ploeg uit Groesbeek staat op dit moment twee punten boven PEC Zwolle en laat zien zich staande te kunnen houden in de Eredivisie. Toch zal PSV op Sportpark de Herdgang de wedstrijd snel in het slot willen gooien om zichzelf te revancheren na de 1-0 nederlaag van vorige week tegen ADO Den Haag.

 

 

 

Het bericht Matchcenter: Eredivisie – 17 februari 2017 verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *