Eredivisie: Alles over speelronde 17

Opvallend

Pascalle Tang (PEC Zwolle) mocht, na een zware knieblessure, eindelijk haar eerste minuten van het seizoen maken. In de met 0-5 verloren wedstrijd tegen Ajax viel ze 5 minuten voor tijd in. Verder stond Amber Wuring van Telstar dit seizoen voor het eerst in de basis, eerder was ze al twee keer ingevallen.

De invallers bleken deze speelronde erg effectief. Pleun Raaymakers (PSV) en Marlous Pieëte (Ajax) wisten beide tot scoren te komen. Echter, de meest effectieve invaller van dit is Vanessa Susanna (PSV) die inviel en twee keer wist te scoren.

Dit weekend was FC Twente de kampioen van de snelle doelpunten. Lineth Beerensteyn knalde al in de eerste minuut de 0-1 binnen tegen Telstar en in de zesde minuut was het aanvoerder Maud Roetgering die met een streep in de kruising de 0-2 aantekende.

Keepers

Dit zijn de keepsters die dit weekend actief waren: Angela Christ (PSV), Elixabete Sarasola (Ajax), Jade Adan (FC Twente), Kelly Steen (Telstar), Nadja Olthuis (PEC Zwolle), Renate Verhoeven (Achilles ’29), Jennifer Vreugdenhil (ADO Den Haag) en Roxanne Barker (Heerenveen).

Sarasola en Christ hielden beide ‘de nul’. Dit betekende alweer de twaalfde wedstrijd voor Sarasola zonder tegendoelpunt. Voor Christ betekende het haar zevende wedstrijd met een schone lei. De top-3 wordt gecompleteerd door Vreugdenhil (ADO Den Haag) met 3 ‘clean sheets’. Sarasola kan haar eigen record nog voor de start van de play-offs aanscherpen door de komende drie wedstrijden de nul te houden.

Doelpunten

In totaal werd er dit weekend 25 keer gescoord, een verbetering van het doelpuntentotaal van 24 in speelronde 14. Meerdere speelsters wisten meer dan een keer doel te treffen. Desiree van Lunteren (Ajax), Lineth Beerensteyn (FC Twente), Linda Bakker (Telstar) en Renate Jansen (FC Twente) scoorden elk twee keer.

Ook Marjolijn van den Bighelaar (Ajax) scoorde twee doelpunten tegen PEC Zwolle. Zij wist dit seizoen al eerder twee keer te scoren en deed dat in de uitwedstrijd tegen Achilles ’29. Linda Bakker (Telstar) deed dat ook, maar dan tegen Ajax in speelronde 14.

Vanity Lewerissa (PSV) wist weer eens te scoren na een “droge” periode van vier wedstrijden. Pleun Raaymakers (PSV), Mauri van de Wetering (PSV) en Marlous Pieëte (Ajax) scoorden hun eerste doelpunt van het seizoen. Hieronder een overzicht van het aantal speelsters dat een team nodig heeft om de doelpunten te maken:

Team Speelsters DPV
FC Twente 14 52
Ajax 13 41
PSV 13 46
ADO Den Haag 11 37
Telstar 8 27
Heerenveen 8 25
Achilles ’29 6 10
PEC Zwolle 6 15

Kaarten

In deze speelronde werden er slechts 5 gele kaarten uitgedeeld. Ze werden gepakt door Melissa Evers (PSV), Nena Hopmans (Achilles ’29), Ingrid Schuiten en Lieke Huls (beide sc Heerenveen). Het record aantal gele kaarten in een speelronde staat nog steeds op 10 prenten in speelronde 10.

Team Gele kaarten
Ajax 18
PEC Zwolle 15
Telstar 15
FC Twente 14
Heerenveen 9
Achilles ’29 7
ADO Den Haag 7
PSV 4

Andere cijfers

We hebben tot nu toe 17 speelronden gespeeld, waarvan er 66 zijn gespeeld en er nog twee ingehaald moeten worden. In totaal werd er 253 keer gescoord, 140 in de eerste en 113 in de tweede helft.

De thuisspelende teams scoren het meest in de eerste helft (74) en iets minder in de tweede helft (66). De uitspelende teams scoren beduidend lager in de eerste helft (41), maar compenseren dat weer in de tweede helft (72). Gemiddeld genomen over 66 wedstrijden worden er 3,8 doelpunten per wedstrijd gescoord. De totoverdeling (1 = thuiswinst, 2 = uitwinst, 3= gelijkspel) van dit seizoen ziet er als volgt uit:

toto 1 2 3
verdeling 30 26 9
wedstrijden 66 66 66
Percentage 45,45% 39,39% 13,64%

Het bericht Eredivisie: Alles over speelronde 17 verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.


Formule1 Volg het FIFA ULTIMATETEAM op INSTAGRAM! En win een WEDSTRIJDSHIRT VAN JE CLUPPIE!! Formule1

Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE! ons op FACEBOOK!

FOLLOW! ons op TWITTER!