Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Oranje O16 pakt zege tegen Portugal

Ondanks dat het initiatief aan het begin van de wedstrijd bij Portugal lag wist Oranje O16 toch drie keer te scoren. Portugal had in de 11e minuut nog wel een grote kans, maar de inzet belandde in het zijnet. Oranje O16 was bijzonder effectief en kwam via Grant en Knol (2x) op een ruime 0-3 voorsprong. De Portugese coach Paisana voerde enkele aanpassingen door bij de start van de tweede helft en dit leverde uiteindelijk de 1-3 op. Het thuisland zette daarna alles op alles, maar kwam niet door de sterke Oranje O16 organisatie. Oranje O16 wist zelfd via Hindriksen de 1-4 te maken en de eerste drie punten op te strijken.

De wedstrijd werd gespeeld in het Municipal Stadium in Vila Real de Santo António en stond onder leiding van scheidsrechter Marije Deuring. Haar assistenten waren Bianca Scheffers en Marijke Steur. Ook de 4e official was een landgenoot, namelijk Sarah Brinkkemper.

Opstelling

Anouk van der Klooster; Julia Kagie, Gwyneth Hendriks (Lotte Janssen, 61′), Moisa van Koot, Jasmijn Dijsselhof; Jaimy Ravensbergen, Sarah Jongbloed, Carolien Vegter (Pien Hindriksen, 67′); Anna Knol, Chasity Grant (Romee Leuchter, 67 ‘), Naomi Hilhorst.

Wissels niet gebruikt: Lois Nienhuis, Jonna van de Velde, Jill Baijings, Kirsten van de Westeringh, Lakeesha Eijken, Lieske Carleer en Imre van der Vegt.

Scoreverloop

16’0-1 Chasity Grant (ADO Den Haag)
18’0-2 Anna Knol (Telstar)
31’0-3 Anna Knol (Telstar)
69’1-3 Telma Incarnation
72’1-4 Pien Hindriksen (TVC ’28)

Gele kaart

65′ Sarah Jongbloed

Het bericht Oranje O16 pakt zege tegen Portugal verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *