Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Sterk Terneuzen velt de meiden van JVOZ

Twee weken geleden stond voor JVOZ de tumultueuze heenwedstrijd tegen Terneuzen op het programma. Nu wachtte alweer de return. Voorafgaand aan de wedstrijd was het nog enigszins de vraag of JVOZ onder de indruk zou zijn na de vorige wedstrijd. De ploeg begon in ieder geval niet al te fel aan de wedstrijd, terwijl Terneuzen dat wel deed. Ze staan ook niet voor niets op de tweede plaatst.

In de eerste helft werd JVOZ afgetroefd op felheid en beweeglijkheid. Dat leidde al in de derde minuut tot een achterstand en binnen 20 minuten volgden er nog drie doelpunten, waarvan de laatste een penalty was. Nog voor de rust kwamen daar nog eens twee doelpunten bij en werd Wynonna Lord een gele kaart voorgehouden na het neerhalen van een opponent. JVOZ slaagde er nauwelijks in om op de helft van de tegenstander te komen. Ruststand: 6-0.

Na rust liet JVOZ een ander gezicht zien en toonden ze aan (voor wie er aan mocht twijfelen) wel over felheid en voetballend vermogen te beschikken. Vanaf de aftrap werd de aanval gezocht en zo werden er drie kansjes gecreëerd. Aan de andere kant waren de gastheren zeer effectief na een aanval via de linksbuiten, die een fraaie voorzet afleverde. Lieve van Vliet kon hier net niet bij waardoor de bal rustig kon worden gecontroleerd. Het schot liet Esther van Belzen kansloos.

Kort daarna kwam er een grote mogelijkheid voor Laura Vierhout na een wat weifelend optreden aan de kant van de gastheren. Haar schot miste echter kracht, waardoor de keepster alsnog redding kon brengen. Even later voorkwam goed optreden van de in de tweede helft ingevallen Manon de Ruijsscher dat de score verder opliep.

In de 55e minuut werd het helaas toch 8-0 – via de binnenkant van de paal – na een snelle uitval van Terneuzen. JVOZ ging desondanks steeds beter voetballen. Een schot van Winnie Li uit de tweede lijn kon worden gepakt door de keepster en een vrije trap van Manon van zo’n 20 meter belandde in de muur. In de 60e minuut slaagde Sophie Fijneman erin de hatelijke nul van het bord te krijgen: haar corner van rechts krulde ze ineens in het doel (de handen van de verdedigster die het onheil probeerde te keren waren te laat, de bal was al over de lijn).

Daarna was het weer de beurt aan Terneuzen en de snelle linksbuiten scoorde wederom, 9-1. En even later was het een voorzet die wat slap verdedigd werd waarna de 10-1 op het bord kwam. Het slotakkoord was voor JVOZ: in de 67e minuut scoorde Lieve uit een vrije trap van zo’n 20 meter de 10-2. 1 minuut later scoorde Angela Versluis de 10-3 met een ver schot. En in de laatste minuut speelde Angela zichzelf mooi vrij in de 16 en maakte haar 2e doelpunt, 10-4. In de blessuretijd was er nog een scrimmage voor het doel van Terneuzen maar Winnie en Angela vonden het net niet meer. Zo werd deze wedstrijd tegen een goed voetballende en sportieve tegenstander met een “korfbaluitslag” afgesloten.

Het bericht Sterk Terneuzen velt de meiden van JVOZ verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *