Meidenvoetbal: WSC Waalwijk Weekend Special

WSC Waalwijk is de snelst groeiende vereniging in de regio de Langstraat wanneer het gaat om meisjesvoetbal. Deze competitie treedt WSC aan met 6 teams. Afgelopen weekend een volledig programma.

RPC MO15 – WSC MO15-1 1-3 (0-1)

WSC MO13-1 – VVR MO13-1 4-1 (2-0)
De meiden van WSC MO13-1 begonnen zaterdag ijzersterk aan de nieuwe competitie. De wedstrijd was tegen een oude bekende VVR. In de poulefase van de beker werd er nog met 3-2 verloren en in de najaarscompetitie was VVR ongeslagen. Een prachtige tegenstander dus om er een mooie wedstrijd van te maken. De meiden van WSC waren erop gebrand om te winnen. De hulptroepen voor deze wedstrijd werden bemant door Puk en Fleur. De wedstrijd werd geleid door Armad en er werd voor het goed opgekomen publiek gespeeld wop het hoofdveld. VVR speelde de eerste 10 minuten met vlagen goed voetbal en de meiden van WSC waren nog niet helemaal wakker. Dunya Berber de WSC keepster had een paar mooie reddingen verricht. WSC vocht zich seeds meer terug in de wedstrijd. Het was Effy Doyle die even later een splijtende pass gaf op Meike Versteeg die de keepster omspeelde en de 1-0 scoorde. WSC wilde meer en begonnen meer en meer de duels te winnen. Net voor rust bracht Meike via een mooi afstandschot de stand op 2-0. Na wat thee en omzettingen in het team begon de tweede helft. De wedstrijd was absoluut nog niet gespeeld. Het spel golfde op en neer en VVR kwam terug 2-1. WSC bleef goed door voetballen, met goed overspel creëerde ze nog verschillende kansen en dat met nog twee doelpunten de eindstand op 4-1. Een verdiende overwinning omdat de meiden van WSC deze ochtend duidelijk de betere waren aan VVR. Marit, Demi, Merel, Dunya en Joey jullie speelden vandaag een hele belangrijke rol achterin en zorgden dat onze middenvelders Puk, Effy, Kyana en Minou goed aangespeeld konden worden. Het middenveld speelde goed en kon de voorhoede met Fleur, Yassmine en Lieke (1) en Meike(3) steeds goed in stelling brengen. Complimenten aan het hele team!

WSC MO13-2 – Zwaluw VFC MO13-1 1-9 (1-6)
Daar staan de meiden dan, in tenue inclusief rouwbanden, netjes opgesteld op de cirkel. Ceder krijgt van de tegenpartij een bosje bloemen en dan volgt die lange minuut. Alle meiden, alle mensen op de tribune en langs de lijn zijn stil. Het applaus daarna bezorgt iedereen kippenvel en de wedstrijd begint. WSC heeft het meteen moeilijk en weet een doelpunt af te wenden. Redelijk snel weet WSC de leiding te nemen, maakt een mooie actie en Merel scoort: 1-0. Daarna krijgt WSC het toch moeilijk om zich staande te houden. De verdediging werkt dapper door. De tegenpartij loopt meerdere keren buiten spel door mooie loopacties van de verdediging. Quinty heeft een aantal hele mooie acties. Centraal in de verdediging staan Amber en Sylvana. Wat spelen deze meiden een mooie wedstrijd. Toch wordt het snel 1-1 en dan vliegen de tegengoals keepster Alissa om de oren. Allerlei onhoudbare, hoge ballen. De meiden van Zwaluw VFC zijn dan ook een flink maatje groter dan onze meiden. Met 1-6 gaan we de rust in. Coach Leander spreekt de meiden bemoedigend toe. Ze kunnen veel beter dan ze laten zien. Met de koppies omhoog en de rug recht gaan ze terug het veld in. Deze helft herkennen we onze meiden weer. WSC komt niet meer tot scoren, toch zijn er zeker kansen. Uit een corner voor WSC wordt niet gescoord. Wel verlaat aanvoerster Puk geblesseerd het veld. De vechtlust en het voetbal zijn zeker terug. Dat blijkt ook duidelijk uit de stand. In deze helft maar 3 goals tegen, met 1-9 fluit de scheids af.

Een mooier eerbetoon kan het niet worden. Want deze meiden, dit team blijft sportief, blijft voetballen en blijft vooral plezier houden. Een echt team en vriendinnen voor het leven. Ze nemen het verlies zoals gewoonlijk goed op en feliciteren de tegenstander van harte. En dat is precies waar het om draait en wat we altijd geleerd hebben van Wesley. Na de wedstrijd trekken de meiden natuurlijk de jasjes aan en proosten ze op het leven met hun bidons en onder toeziend oog van alle supporters en natuurlijk de familie van Wesley. Zij waren allemaal van harte uitgenodigd door ons om deze bijzondere wedstrijd op de eretribune bij te wonen. We zijn erg dankbaar dat zij er allemaal bij waren. Daarna breekt zelfs letterlijk de zon door. Nu klopt het helemaal.

WSC MO11-1 – BZS MO11-1 9-2 (5-1)
Het is 18 februari en dit is de dag dat de 2e competitie begint voor de meiden van WSC MO11-1. In de hoogste klasse voor E-meiden, tegen allemaal nieuwe tegenstanders, gaan de meiden op jacht naar het hoogst haalbare, de titel. Of dit reëel is zal blijken na een aantal wedstrijden, maar de wil om te winnen is er over duidelijk. Vandaag stond de eerste wedstrijd tegen een oude bekende BZS uit Beusichem. In het eerste seizoen met de meiden F kwamen wij deze meiden ook al tegen. BZS was in die competitie net iets sterker dan onze meiden en gingen met de titel er van door. Nu ruim 2 jaar later kruizen de degens van deze teams elkaar weer.

Onze meiden waren erop gebrand revanche te nemen voor het misgelopen kampioenschap. De twee Nina’s van de MO11-2 hielpen ons uit de brand door na hun wedstrijd bij ons aan te sluiten. De scheids floot voor de start van de wedstrijd. En… WSC was los. Als een stel hongerige leeuwen bestormden ze BZS. Overal op het veld was WSC, beter, sterker en sneller. WSC wist het overwicht al snel om te zetten in doelpunten. De eerste twee doelpunten kwamen voort uit afgeslagen doelpogingen die door onze oplettende spits knap uit de rebound werden binnen geschoten. 1-0 en 2-0 Eigenlijk valt er weinig anders te vertellen dan dat onze meiden een geweldige eerste helft speelden. Misschien wel hun beste helft tot nu toe. Combinaties van achteruit, 3-hoekjes, het verleggen van het spel van links naar rechts en mooie acties. Alles was aanwezig wat we als trainers graag wilden zien. En natuurlijk het belangrijkste van allemaal, heel veel PLEZIER. BZS kon geen vuist maken en WSC was oppermachtig. Dit resulteerde in een dik verdiende 5-1 ruststand.

In de rust werden de meiden overladen met complimenten. Die glimlach op de gezichten van de meiden is onbetaalbaar. Een ook de leiding stond te glimmen van trots. Maar er moest nog een helft gespeeld worden. De tweede helft gingen de meiden verder met hun missie. Door het wisselen in de tweede helft kwam er even wat zand in de motor van WSC, maar ze bleven duidelijk beter en gaven BZS geen kans. Na een paar minuten pikten de meiden het niveau van de eerste helft weer op en kregen ze weer mogelijkheden op doelpunten. Ondanks de vele goede reddingen van de keepster wist WSC de score op te schroeven naar 9-2. Enkele geweldige acties en combinaties leverden deze mooie score op. We kunnen concluderen dat onze meiden duidelijk gegroeid zijn in de afgelopen 2 jaar.

WSC MO11-2 – NIEUWKUIJK MO11-1 4-2 (3-1)
1 minuut stilte ging vooraf aan deze wedstrijd ter nagedachtenis aan de recente, verdrietige sterfgevallen binnen de club.

Het leek vandaag wel VV Ziekenboeg bij de ploeg van WSC. De inzet en de wil om te spelen is echter zo groot bij dit team dat ze pijntjes en kwaaltjes voor lief nemen en zich 2 x 25 minuten door de wedstrijd heen bikkelen. Vaak is het WSC dat matig of zwak begint aan een wedstrijd en daardoor op een achterstand komt, maar vandaag waren de rollen omgedraaid. Het was Nieuwkuijk dat niet helemaal lekker aan de wedstrijd begon. Wij konden hiervan profiteren en de paracetamol-speelster scoorde een beauty van een doelpunt. Het effect van de koortsonderdrukker leek prompt uitgewerkt en ze vroeg direct om een wissel, omdat ze zich niet lekker voelde.

We bleven goed (over)spelen en in de 9e minuut breiden we de voorsprong al verder uit naar 2-0
Dat was echter een kleine ommekeer in de wedstrijd. De kwaaltjes van de speelsters begonnen ons toch parten te spelen. We wilden de zieke reserve zoveel mogelijk sparen, maar de dame met de knieblessure meldde zich met een open wondje op de knie en moest dus gewisseld worden. Terwijl zij provisorisch opgelapt werd met wat tissues achter de maillot meldde de speelster met de liesblessure zich. Omdat het wisselen niet meer volgens het vooraf bedachte schema verliep poogden de coaches met wat kunst en vliegwerk de opstelling toch kloppend te houden. Dit vergde flexibiliteit van de meiden, maar dat ging ze behoorlijk goed af! We konden zelfs nog 3-0 maken. Nieuwkuijk begon steeds beter te voetballen en liet zien dat ook zij in de afgelopen weken gegroeid waren. 1 minuut voor rust maakten ze de 3-1. Nog geen reden voor paniek, maar we moesten op onze hoede blijven.

De tweede helft startte gelijkwaardig. We bleven het spel mooi opbouwen en hadden in de eerste minuten zeker 1 of 2 keer kunnen scoren. Door onzuivere aannames van de voorzetten lukte dit helaas niet. Na 10 minuten in de tweede helft gaf de spits van Nieuwkuijk onze keepster het nakijken door de bal van afstand snoeihard, hoog en net onder de lat binnen te schieten. 3-2! Met nog ruim een kwartier op de klok werd het voor WSC toch nog spannend! In de 17e minuut hing de gelijkmaker in de lucht. Het zag blauw van de Nieuwkuijkers voor onze goal en het lukte onze verdediging maar niet om de bal weg te werken. 1 keer via de keepster, en 1 maal via de paal bleef de bal uit onze goal. De drang om te scoren bij de tegenpartij en de drang om de bal weg te werken bij ons leidde tot hectiek in het strafschopgebied. Nog één keer spoorden de coaches de meiden aan om nog eens aan te zetten. En met succes. Eindstand 4-2.

WSC JO9-3M – SCI JO9-5M 1-2 (0-2)
Op het programma stond de wedstrijd tegen het nog onbekende SCI. Evi kon er niet bij zijn. De eerste helft speelden we zonder wissels Het was dus maar goed dat Melody haar warming up nog even op de parkeerplaats had meegepakt. SCI ging goed van start en wist onze meiden direct op de eigen helft terug te dringen. Keepster Lisa werd prima geholpen door de verdedigsters Merel en Milou. Helaas was het voor middenveldsters Sterre, Famke en Jip moeilijk om onze aanval te bereiken en moesten zij regelmatig bijspringen om de snelle aanvallen van SCI af te stoppen. Ondanks alle inzet kon niet worden voorkomen dat een voorzet vanaf de zijlijn van dichtbij werd binnen getikt door onze tegenstander. Tot de rust bleef het 0-1. De tweede helft zag er beter uit. SCI bleef wel druk zetten. Keepster Melody deed het prima maar kon niet voorkomen dat de achterstand opliep tot 2-0. Het wedstrijdbeeld was de tweede helft anders. Er werd hard geknokt door de middenveldsters en ze wisten de bal vaker bij de aanval te bezorgen. De jarige Marguerite kon samen met Milou, Jip en Jewel regelmatig uitbreken richting de goal van SCI. We kregen kansen en de 1-2 hing duidelijk in de lucht. Na een mooie actie werd het eerste doelpunt van deze seizoenshelft gescoord door Milou! Na het doelpunt lieten de meiden zien dat we met een beetje meer vertrouwen het onze tegenstander heel wat moeilijker kunnen maken. Na de wedstrijd werd nog genoten van een verdiende traktatie van Marguerite. Complimenten voor ieders inzet!

Het bericht Meidenvoetbal: WSC Waalwijk Weekend Special verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.


Formule1 Volg het FIFA ULTIMATETEAM op INSTAGRAM! En win een WEDSTRIJDSHIRT VAN JE CLUPPIE!! Formule1

Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE! ons op FACEBOOK!

FOLLOW! ons op TWITTER!