Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Van der Zee: Vrouwenvoetbal heeft last van vrouwen

In zijn column op de website van de KNVB gaat Jan Dirk van der Zee in op het vrouwenvoetbal in Nederland. Hij benadrukt de positieve ontwikkelingen en daagt de speelsters uit om positief te blijven en een bal door het eigen glazen plafond te schieten.

”Maar ondertussen bereikt het vrouwenvoetbal in Nederland wel veel sneller dan gedacht haar tipping point. Het kantelpunt, waarop er geen houden meer aan is en deze geweldige sport omarmd zal worden door het grote publiek. Een aantal ontwikkelingen uit de voorbije weken wijst daarop.”

”Daar waar mannen het leven, hun werk en hun sport veel meer als een spel benaderen (‘ik waag het erop en ik zie het wel’), vragen vrouwen zich voortdurend af of ze het wel kunnen. Vrouwen creëren daarmee hun eigen glazen plafond. Ook in het voetbal. Daar moeten ze die bal maar eens snoeihard doorheen schieten.”

De hele column is hier te lezen.

Het bericht Van der Zee: Vrouwenvoetbal heeft last van vrouwen verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *