Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Matchcenter: Eredivisie – 24 januari

Achilles ’29 – ADO Den Haag

Vrijdagavond trappen Achilles ’29 en ADO Den Haag op Sportpark De Heikant af voor de achttiende speelronde in de Eredivisie. Terwijl Achilles ’29 het als nieuwkomer met 10 punten niet onaardig doet, is ADO Den Haag aan een uitstekend seizoen bezig. De ploeg van Arend Regeer is al sinds eind vorig jaar (11 november 2016) ongeslagen en staat met 36 punten op een gedeelde tweede plaats. Dit seizoen liet de ploeg uit Den Haag nog geen punt liggen tegen Achilles ’29. Bovendien zal voor de 23-jarige rechtsachter van ADO, Yvette van der Veen, de uitwedstrijd een bijzondere zijn. Ze zal namelijk haar honderdste competitiewedstrijd namens de groengelen gaan spelen. 

PEC Zwolle – PSV

Met een – tussen haakjes – extra wedstrijd in de benen zal PEC Zwolle het deze speelronde moeten gaan opnemen tegen PSV. Afgelopen dinsdag reisde de thuisploeg af naar Groesbeek voor de inhaalwedstrijd tegen Achilles ’29. Uiteindelijk gaf de hekkensluiter de overwinning uit handen nadat de ploeg op een 0-2 voorsprong was gekomen. Toch biedt het vertoonde spel voor de rust perspectief. Desondanks zal het tegen PSV, de huidige nummer 4, geen makkelijke wedstrijd gaan worden. Vlak voor de winterstop won de ploeg uit Eindhoven namelijk met 6-0 op Sportpark de Herdgang. Nu krijgt PSV in Zwolle, waar het eerder dit seizoen met 0-2 wist te winnen dankzij doelpunten van Kirsten Koopmans en Vanity Lewerissa, de kans om de play-offs veilig te stellen – de ploeg heeft daarvoor nog maar een punt nodig.

FC Twente – Sc Heerenveen

Na twee uitwedstrijden (tegen Ajax en Telstar) wacht voor FC Twente deze speelronde weer een thuiswedstrijd. Op Sportpark Slangenbeek ontvangt de ploeg van Tommy Stroot namelijk sc Heerenveen. Met 15 punten uit 16 wedstrijden staat de Friese formatie op de vijfde plek. Twente heeft inmiddels – op doelsaldo – de tweede plaats van ADO Den Haag weer overgenomen. Met het oog op de play-offs zal de confrontatie tegen sc Heerenveen weer de nodige druk meebrengen. Er moet namelijk gewonnen worden om koploper Ajax enigszins in het vizier te houden. Dit seizoen heeft Twente echter nog niet verloren van de ploeg van Jan Schulting. Eerder werd er zowel in Hengelo (4-1) als in Heerenveen gewonnen (1-3).

Het bericht Matchcenter: Eredivisie – 24 januari verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *