Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Telstar knokt zich terug tegen zwak Ajax

In het Rabobank Ijmond Stadion heeft Telstar een punt weten te behalen tegen een zwak Ajax. De koploper wist het de thuisploeg gedurende de eerste helft niet moeilijk te maken. Uiteindelijk opende Desiree van Lunteren de score. Vlak voor tijd schoot Katja Snoeijs echter de welverdiende gelijkmaker binnen.

Ajax werd al vroeg in de wedstrijd wakker geschud door Telstar nadat Katja Snoeijs in haar eentje op keepster Elixabete Sarasola afstormde. Het lobje van de spits van de Witte Leeuwinnen verdween echter over het doel.

De ploeg uit Amsterdam kwam tien minuten later pas met een antwoord. Een slimme bal van Liza van der Morst werd opgepikt door Chantal de Ridder. Zij kapte naar binnen maar haar schot ging ruim naast. Het is sowieso al een tijd geleden dat De Ridder het net heeft weten te vinden. Dat was toevallig tegen Telstar, vlak voor de kerst.

Daarna lukte het Ajax niet om door te drukken. Sterker nog, het was Telstar dat wederom gevaarlijk werd. Na een goed opgezette aanval gaf Linda Bakker vanaf de linkerkant voor. Alhoewel Snoeijs de bal leek te kunnen controleren, zorgde een misverstand met Sanne van der Velden ervoor dat de bal kon worden weggewerkt. Daarmee werd de kans om de score te openen om zeep geholpen.

Het spel golfde vervolgens op en neer zonder dat Ajax echt gevaarlijk wist te worden. Telstar kwam er zo nu en dan gevaarlijk uit maar de thuisploeg deelde alleen maar speldenprikjes uit.

Na de rust kwam Ajax beter de kleedkamer uit. Wellicht dat Ed Engelkes een preek had gegeven, maar de ploeg uit Amsterdam creëerde in de persoon van Chantal de Ridder en Marjolijn van den Bighelaar in ieder geval al snel twee kansen. De topscoorder van Ajax, Van den Bighelaar, was gedurende de eerste helft onzichtbaar maar wist de bal na een afgeslagen corner bijna binnen te tikken.

Vanuit het middenveld brak Ajax niet veel later weer uit. Een dieptepass werd door de Belgische linksback Davina Philtjens op waarde geschat. Haar voorzet werd echter door Loïs Oudemast tegen de paal geschoten. Uiteindelijk was het Desiree van Lunteren die namens Ajax de score opende. De middenveldster was er in het zestienmetergebied als de kippen bij en kon zo binnenschieten.

Na de openingstreffer liet de ploeg van Ed Engelkes zich een beetje in slaap sussen, waardoor Telstar in de slotfase nog een paar keer gevaarlijk kon worden. Vlak voor tijd kreeg Snoeijs de mogelijkheid om alsnog de gelijkmaker binnen te schieten. Haar schot werd echter knap gepareerd door Sarasola, die gedurende de wedstrijd nauwelijks iets te doen had maar er wel stond wanneer dat nodig was. Ook middenveldster Babiche Roof kreeg nog een uitstekende kans. Haar schot raakte echter de paal.

Uiteindelijk kreeg Telstar toch loon na werken. Ditmaal wist Katja Snoeijs wel het net te vinden, waardoor de gelijkmaker dan toch echt een feit was. De thuisploeg zal dit punt koesteren, terwijl Ed Engelkes allesbehalve tevreden zal zijn.

Het bericht Telstar knokt zich terug tegen zwak Ajax verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *