Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Blog soccertalk – De brief (7)

Judith (41) is getrouwd met Ronald (45) en moeder van drie dochters: Sophie (12), Juliette (9) en Valerie (2). Voetbal is de rode draad in hun gezin. Wekelijks vertelt Judith ons in haar blog ‘soccertalk’ wat ze meemaakt met haar voetballende dochters. Over hun dromen en ambities. En over de manier hoe ze daarmee omgaan.

In “De brief (6)” kon elk moment de verlossende brief komen. Wel of niet (opnieuw) bij de KNVB selectie MO12/13? Inmiddels zijn we alweer 3 weken verder en wachten we opnieuw. Want de trainers waren er nog niet helemaal uit. En dus werden 2 extra selectieactiviteiten ingepland. En die kregen ineens een heel andere wending.

De eerste activiteit bestond uit een wedstrijd tegen de JO12-1 van onze club. Een team dat ze aardig goed kent. Dus ze wist, we moeten aan de bak! Want dit team is niet alleen goed op elkaar in gespeeld. Er zit ook behoorlijk wat voetballend vermogen in. Geen appeltje-eitje dus. Maar onze meiden lieten niet zomaar over zich heen lopen. Er stond immers wat op het spel. Een felbegeerd plekje in de KNVB selectie. En hoewel de meiden uiteindelijk aan het kortste eind trokken, konden ze met opgeheven hoofd het veld af.

Afgelopen week stond de tweede activiteit gepland. Minder intensief. Meer gericht op houding en balans. Maar voordat die activiteit goed en wel begon, ontvingen we die ochtend ineens een mail.

“…De KNVB…..nodigt je uit …..twee selectie-activiteiten ……meisjes onder 12 Overstijgend….. Weteringburg…”

Huh? Selectieactiviteiten? Overstijgend? Weteringburg? Vraagtekens alom. Zo’n typisch momentje waarop je 1 wenkbrauw optrekt. Als je dat kunt ten minste. Maar helaas is dat voor mij niet weg gelegd. Net als mijn tong dubbelvouwen overigens. Kan iedereen hier in huis ook. Maar ik niet. Zal wel iets genetisch zijn. Of zo. Dus. Maar goed. Ik dwaal af. Kern van het verhaal: geen idee wat dit was.

Onze conclusie: dit zou wel een foutje zijn. Immers we zaten aan het eind van de selectieactiviteiten voor MO12/13 regio Utrecht. Dus weer 2 nieuwe activiteiten was een beetje vreemd. Bovendien valt Weteringburg niet echt onder regio Utrecht. Dus toch maar even contact gezocht. En wat bleek? Dit was geen foutje!

Uit de KNVB teams uit de regio’s Noord Holland, Zuid Holland en Utrecht is namelijk een aantal meiden uitgenodigd voor selectieactiviteiten voor een regio-overstijgend team. Check. Dat verklaart de naam MO12 Overstijgend. In totaal hebben ongeveer 23 meiden een uitnodiging gekregen en hiervan blijven er na selectie dan nog zo’n 16 over. Dit overstijgende team is dus een soort toetje naast het MO12/13 team.

Wauw! Dat is dus eigenlijk super cool! Want laten we wel wezen. In totaal voetballen er in die 3 regio’s samen een kleine 8.000 meiden in die leeftijd. Toch een prestatie om dan bij de beste 23 te zitten!

Mijn dochter was dan ook door het dolle heen. Toen het nieuws goed en wel was ingedaald bedacht ze – nuchter als ze is – dat ze dus eigenlijk al in de MO12/13 zat? Anders werd je hier niet voor uitgenodigd? Toch? En of dat nu wel of niet zo is. Dat maakt niet uit. Want meteen verdween het laatste restje spanning voor de nog te ontvangen brief.

Om gelijk plaats te maken voor nieuwe spanning overigens. Want weer een nieuwe ronde met selecties. Met weer nieuwe concurrentie. En ongetwijfeld weer een hoger niveau. Maar ook weer een stapje dichter bij een nationaal team. En dus dichter bij die Oranje stip. Die nu nog ergens heel ver weg daar aan de horizon prijkt.

Of niet natuurlijk. Wie zal het zeggen? Enige zekerheid, is dat er weer een nieuwe periode aanbreekt van verwachting, hoop en opwinding. Een periode waarvan ze vurig wenst dat er nog veel volgen. Zoveel dat ze ooit. Misschien. Wie weet. De allesomvattende brief krijgt. Met een uitnodiging voor Oranje. En hoewel het natuurlijk nog lang niet zover is, is elk stapje er een. Dus inderdaad. Wie weet. Misschien. Ooit.

Het bericht Blog soccertalk – De brief (7) verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *