Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Livestream 1. FFC Frankfurt – 1. FFC Turbine Potsdam

In de Duitse Allianz FrauenBundesliga staan vandaag enkele interessante wedstrijden op het programma met waarschijnlijk veel Nederlandse inbreng. Turbine Potsdam gaat momenteel aan kop met 30 punten maar heeft een wedstrijd minder gespeeld dan Wolfsburg en Bayern München, die volgen met respectievelijk 29 en 28 punten.

De laatstgenoemde, FC Bayern München, speelt vandaag thuis tegen het FF USV Jena van Claudia van den Heiligenberg. Bij de ploeg uit Beieren staan Vivianne Miedema, Stefanie van der Gragt en Jacintha Weimar allemaal onder contract. Eerder op de dag neemt Borussia Mönchengladbach het op tegen SC Sand met onder andere Kelsey Geraedts, Liv Aerts en Kelly Simons.

De absolute kraker deze speelronde is de confrontatie tussen 1.FFC Frankfurt en 1. FFC Turbine Potsdam met waarschijnlijk in de basis onze eigen Jackie Groenen. Deze wedstrijd is de klassieker in het vrouwenvoetbal van Duitsland. De wedstrijd is al 57 keer gespeeld; 28 keer werd de wedstrijd door Turbine Potsdam gewonnen en 29 keer ging 1. FFC Frankfurt er met de drie punten vandoor.

De grootste nederlaag voor de thuisploeg tegen Turbine Potsdam was 2-7 en de grootste thuiswinst een 4-0. Er werd in totaal 218 keer gescoord, waarbij er opmerkelijk genoeg 12 keer gelijk werd gespeeld met een 0-0. De Duitse international Anja Mittag is “topscorer” van deze klassieker met 13 doelpunten. Zij speelt momenteel voor VfL Wolfsburg. De heenwedstrijd in september 2016 werd met 3-0 gewonnen door Turbine Potsdam. Jackie Groenen speelde toen de gehele wedstrijd mee en ontving een gele kaart. Kijk vanaf 17.00 uur live mee via deze link.

Aanvang Thuis Uit
11.00 uur SC Sand Borussia Mönchengladbach
14.00 uur Bayern München USV Jena
14.00 uur MSV Duisburg SC Freiburg
14.00 uur 1899 Hoffenheim SGS Essen
14.00 uur Bayer 04 Leverkusen Wolfsburg
17.00 uur 1. FFC Frankfurt Turbine Potsdam

Het bericht Livestream 1. FFC Frankfurt – 1. FFC Turbine Potsdam verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.