Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Trainer Hans Zwartkruis blijft bij VDZ

De technische staf en de spelersgroep zijn erg tevreden over Hans Zwartkruis en willen daarom graag dat hij ook komend seizoen de scepter zwaait over het eerste vrouwenteam van VDZ. En aangezien ook Hans zeer content is als coach van VR1, is de deal snel gemaakt. “We staan nu in de middenmoot in de eerste klasse D. Als het kan proberen we een periodetitel binnen te slepen”, aldus Hans. “Niet dat promotie naar de hoofdklasse een doel op zich is, althans dit seizoen”, benadrukt hij, “maar als we die kans krijgen via de nacompetitie, dan grijpen we dat natuurlijk met beide handen aan”.

Hans Zwartkruis is thans bezig  aan zijn eerste seizoen als hoofdtrainer van de VDZ-vrouwen en dat bevalt hem prima. “Het was even wennen, want meiden coachen is toch anders dan jongens, maar het gaat mij steeds beter af”, lacht de geboren en getogen Arnhemmer.

Hans is vooral ingenomen met de leergierigheid binnen de spelersgroep. “Ik zie ze elke week beter worden. Deze groep heeft de potentie om hoger te voetballen. Alleen moeten ze daar zelf ook van overtuigd raken”, concludeert hij. “We hebben bij de jeugd talenten die nu al aan de deur kloppen bij VR1. Als deze doorstromen naar de selectie, dan gaan we hier leuke dingen meemaken”, aldus de 52 jarige coach.

Bij VDZ voetballen meer dan 200 meisjes en vrouwen verdeeld over drie seniorenteams en zo’n elf jeugdteams. En het aantal vrouwelijke leden is nog steeds groeiend. “We hoeven geen speciale vriendinnendagen te organiseren om meiden te werven”, aldus technisch coördinator Ad Heijnen. “Ze kloppen vanzelf aan bij VDZ. Maar bij de senioren kunnen we nog wel wat versterking gebruiken. Het liefst zou ik naast VR3 nog een vierde vrouwenteam hebben”, stelt Ad Heijnen. “Door te investeren in de jeugd en in de breedte, creëer je vanzelf een ideale selectiepiramide”.
Dus heb je belangstelling om volgend seizoen bij VDZ te komen voetballen, op welk niveau dan ook, neem dan contact op met technische coördinator meisjes- en vrouwenvoetbal VDZ, Ad Heijnen, (06-22913123, vrouwenvoetbal@vdz-arnhem.nl).

Het bericht Trainer Hans Zwartkruis blijft bij VDZ verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *