Alle Eredivisie statistieken speelronde 18

Er werd in deze speelronde maar liefst 14 keer gescoord en Victoria Pelova, die nu op zeven doelpunten staat, wist als enige twee te scoren. Mijke Roelfsema scoorde haar eerste doelpunt van het seizoen. Nance van der Meer wist na een periode van droogte (welgeteld 475 minuten) weer te scoren. Lindsey Keizerweerd scoorde haar 4e doelpunt en heeft nu tegen alle vier de teams in het rechterrijtje weten te scoren.

Sisca Folkertsma scoorde haar tweede doelpunt achter elkaar, Vanity Lewerissa blijft in de race voor de titel van topscorer 2016/17 en Suzanne Giesen scoorde nu haar 3e doelpunt in de laatste zes wedstrijden. Nadia Coolen mocht invallen en drukte meteen haar stempel op de wedstrijd door de 1-3 voor haar rekening te nemen. Op zaterdag scoorde Desiree van Lunteren de 0-1 en gelijk haar 7e van het seizoen. De gelijkmaker kwam op naam van Katja Snoeijs. Het was haar 11e van het seizoen en daarmee staat ze 2e in het topscorersklassement samen met Vanity Lewerissa. Op de gedeelde 1e plaats staan Ellen Jansen en Marjolijn van den Bighelaar. Het volledige klassement kun je hier zien.

Jill Roord wist thuis tegen sc Heerenveen weer het net te vinden. Renate Jansen, de all-time topscorer van de Eredivisie, prikte er ook één in en daarmee heeft ze nu al vier doelpunten in de laatste vier wedstrijd weten te maken. En Sherida Spitse liet sinds haar terugkeer in Nederland wederom van zich horen. De 3-0 schijnt ook van een wonderbaarlijk niveau te zijn, zie video!

Keepers

Angela Christ (PSV), Elixabete Sarasola (Ajax), Jade Adan (FC Twente), Jennifer Vreugdenhil (ADO Den Haag), Nadja Olthuis (PEC Zwolle), Nicolle Martens Telstar (VVNH), Renate Verhoeven (Achilles ’29) en Roxanne Barker (sc Heerenveen).

Adan en Vreugdenhil wisten als enige de nul te houden. Martens mocht na 4 wedstrijden toekijken eindelijk weer op doel en dat was natuurlijk gelijk een mooie wedstrijd voor haar met de 1-1 tegen Ajax. En Nadja Olthuis, Renate Verhoeven en Roxanne Barker hebben samen 133 doelpunten tegen gekregen.

Kaarten

De kaartenproductie blijkt te haperen. Het kan natuurlijk zo zijn dat de speelsters elkaar te aardig vinden. In ieder geval vielen er maar 2 gele kaarten. Dat is echter geen verbetering van het laagte record. Dat staat op 1 en werd bereikt in speelronde 15, daarin wist Sharon Kok (Telstar VVNH) als enige een kaart te pakken. De enige rode kaart is en blijft op naam van Daphne Koster staan.

Snelste doelpunt

We hadden dit weekend twee speelsters die binnen 10 minuten wisten te scoren. Sisca Folkertsma en Victoria Pelova kunnen aan het overzicht toegevoegd worden:

Min. Speelster Team Wedstrijd
1′ Tiny Hoekstra sc Heerenveen ACH – HEE
1′ Lineth Beerensteyn FC Twente TEL – TWE
2′ Priscilla Mesker ADO Den Haag ACH – ADO
3′ Kirsten Koopmans PSV ZWO – PSV
3′ Katja Snoeijs Telstar VVNH TEL – HEE
3′ Nadine Noordmam ADO Den Haag ADO – PSV
3′ Victoria Pelova ADO Den Haag ACH – ADO
4′ Loïs Oudemast Ajax PSV – AJA
4′ Marthe Munsterman FC Twente TWE – ZWO
4′ Jeslynn Kuipers PSV PSV – ADO
4′ Vanity Lewerissa PSV TEL – PSV
4′ Michelle van der Laan Achilles ’29 TEL – ACH
5′ Eshly Bakker FC Twente ADO – TWE
6′ Nathalie van den Heuvel sc Heerenveen ZWO – HEE
6′ Kelly Zeeman Ajax AJA – TEL
6′ Desiree van Lunteren Ajax AJA – ACH
6′ Esmee de Graaf PEC Zwolle HEE – ZWO
6′ Maud Roetgering FC Twente TEL – HEE
7′ Bonita Theunissen Achilles ’29 TWE – ACH
7′ Katja Snoeijs Telstar VVNH TEL – ACH
7′ Linda Bakker Telstar VVNH TEL – AJA
8′ Sharona Tieleman ADO Den Haag ADO – PSV
8′ Sisca Folkertsma PSV ZWO – PSV
9′ Suzanne Admiraal Telstar VVNH TEL – HEE
10′ Nathalie van den Heuvel sc Heerenveen HEE – ZWO
10′ Jeslynn Kuipers PSV PSV – ZWO

Het bericht Alle Eredivisie statistieken speelronde 18 verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.


Formule1 Volg het FIFA ULTIMATETEAM op INSTAGRAM! En win een WEDSTRIJDSHIRT VAN JE CLUPPIE!! Formule1

Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE! ons op FACEBOOK!

FOLLOW! ons op TWITTER!