Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Wiegman ziet Algarve Cup als goede test op weg naar EK

Een goede test op weg naar het EK in eigen land. Zo omschrijft bondscoach Sarina Wiegman de Algarve Cup, die morgen van start gaat in Portugal. “We strijden tegen teams op wereldniveau. We kunnen ons hier meten met de allerbesten en dat is precies wat we willen,” aldus Wiegman.

De OranjeLeeuwinnen nemen het in hun poule op tegen toplanden Australië, China en Zweden. “Het is een loodzware poule, maar dat is wat we willen. Je hebt niets aan een wedstrijd tegen een land als Roemenië waar je vervolgens met 7-1 van wint. We willen een top-EK spelen en daarom is het goed om nu tegen de beste landen te strijden,” vertelde Wiegman tijdens de openingspersconferentie van de Algarve Cup.

Met het EK in eigen land in aantocht wil Wiegman samen met haar ploeg immers laten zien waar ze toe in staat zijn. “Ik voel hier bij de Algarve Cup geen extra druk omdat het EK in Nederland plaatsvindt. Maar we moeten wel overal op voorbereid zijn. Daarom ben ik blij dat we hier nu zijn. Naast de mogelijkheid om te oefenen tegen toplanden hebben we ook de gelegenheid om dingen te proberen.”

Wiegman doelt daarmee op het verbeteren van het spel. “We kunnen hier kijken wat goed werkt en wat niet. Bovendien is het team nu twaalf dagen bij elkaar. Dat draagt ook bij aan de teambuilding.” Een overwinning van het toernooi in Portugal is voor Wiegman dan ook niet het belangrijkste doel. “Ik zou het al een prachtig resultaat vinden als we kunnen winnen van een topland. Hopelijk gaat dat deze week lukken.”

Woensdag spelen de Oranjeleeuwinnen gelijk al tegen topland China. “Maar dat is geen probleem. Bij de EK starten we immers ook al tegen topland Noorwegen.”

Het bericht Wiegman ziet Algarve Cup als goede test op weg naar EK verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *