Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

BREAKING – Eredivisievoetbal in Alkmaar!

De Telstar Vrouwen keren terug naar hun geboortegrond en gaan op een nieuw te bouwen complex verder als VV Alkmaar. Het eerste team blijft deelnemen aan de Eredivisie Vrouwen, de beloften blijven in de Topklasse. Ook het derde elftal gaat onder de nieuwe naam in Alkmaar verder.

Logistieke en strategische keuze

De trainingen van Telstar Vrouwen werden sinds dit seizoen in Alkmaar verzorgd. Ook de meidenacademie, het kantoor en de fysioruimte zijn in Alkmaar gevestigd. De reden voor de volledige omslag is niet alleen logistiek maar ook strategisch van aard: De kansen die de gemeente Alkmaar het vrouwenvoetbal wil bieden geven een belangrijke impuls aan dit besluit. Het wordt nu mogelijk om het Noord-Hollandse vrouwenvoetbal nog nadrukkelijker op de kaart te zetten. De centrale ligging van Alkmaar in de provincie en de locatie van Willem Blaeu, de Topsport talentschool (ook wel LOOT school), tegenover het nieuwe terrein geven de doorslag.

Business club “De Hout”

VV Alkmaar is momenteel in gesprek met de gemeente over een voorstel om het voetbalcomplex van AFC ‘34, aan de Robonbosweg, binnenkort stevig te vernieuwen zodat de vrouwen en meiden dit sportpark kunnen gaan gebruiken als hun nieuwe sportcomplex. De nieuwe kleedkamers, de kantoren, overige faciliteiten en een grote nieuwe overdekte tribune garanderen voor meiden, vrouwen, sponsors en fans een beleving op topniveau. VV Alkmaar zal hier ook een “nieuwe” business club “De Hout” openen. De naam ”De Hout” is een knipoog naar het verleden. Het alles overstijgende doel is om meiden uit Noord-Holland een grotere kans te bieden tot het hoogste voetbal niveau in Nederland door te dringen. AFC ‘34, VV Alkmaar, de gemeente Alkmaar en Alkmaar Sport NV zien uit naar een toekomst met sportieve hoogtepunten.

Dank

Alle betrokkenen danken sc Telstar te IJmuiden. Vooral ook een woord van dank aan sponsors, vrijwilligers, volgers en geldschieters. De afgelopen vijf jaar hebben zij ervoor gezorgd dat het vrouwen- en meidenvoetbal in Noord-Holland niet verloren is gegaan. Wij zullen dit niet snel vergeten. Ook RKVV Velsen uit Driehuis danken wij zeer. Als onze satellietclub van het afgelopen jaar stonden zij garant voor de warme ontvangst van onze beloften en derde elftal, we voelden ons op het complex welkom en thuis. Deze samenwerking wordt in de toekomst op een andere manier voortgezet.

Alkmaar is een eredivisieclub rijker!

De komende tijd wordt er verder gewerkt aan een nieuw logo, website en wordt er een keuze gemaakt over de nieuwe clubkleuren. Nieuwe sponsors zijn uiteraard van harte welkom om ons een extra steuntje in de rug te geven. De wekelijkse samenvattingen op NOS Sport op zaterdagavond zijn een goed begin voor extra exposure. Alkmaar is een eredivisieclub rijker!

Het bericht BREAKING – Eredivisievoetbal in Alkmaar! verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *