Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Oranje wint nipt van China

Schrijver: Jeroen Adriaanse
Fotograaf: Lisa Deen

Het Nederlands elftal is de Algarve Cup goed begonnen door met 1-0 te winnen van China. De 24ste editie van dit internationale toernooi geldt dit jaar als voorbereiding op het WEURO 2017. Bondscoach Sarina Wiegman gebruikte deze confrontatie dan ook om enkele speelsters die niet altijd in de basis staan aan het werk te zien. Zo speelde Ajax verdedigster Liza van der Morst voor het eerst sinds september 2014 voor het nationale elftal.

De ploeg van Wiegman begon goed aan de wedstrijd tegen China, dat een plek onder Oranje staat op de mondiale ranking. Na drie minuten verdween een schot van Jill Roord, die verder weinig in het stuk voorkwam, net naast de paal.

Niet veel later opende de OranjeLeeuwinnen daadwerkelijk de score. Lineth Beerensteyn startte aan de linkerkant van het veld de aanval op. Via Sisca Folkertsma en Tessel Middag kwam de bal vervolgens aan de rechterkant bij Renate Jansen terecht. De speelster van FC Twente aarzelde niet en haalde de trekker over. Alhoewel de bal houdbaar leek, bleek het schot toch te machtig te zijn voor keepster Zhao Lina.

Vlak daarna leek China echter alweer op gelijke hoogte te komen. Tessel Middag verslikte zich op het middenveld in de bal. Daardoor leverde ze zomaar in bij Rui Naiwei, die Angela Christ met een afstandsschot verraste. De keepster moest lossen maar sloeg er uiteindelijk in om de bal vlak voor de lijn te stoppen.

Verder creƫerden zowel het Nederlands elftal als China nauwelijks kansen. Na dik een uur spelen was Sheila van den Bulk namens Oranje dichtbij een treffer. Haar schot zeilde echter via de bovenkant van de lat over het doel. Vlak voor tijd kreeg de ingevallen Vivianne Miedema ook nog een kans maar het aluminium stond wederom in de weg. Met de opwinding was het toen wel gedaan, waardoor Oranje haar eerste wedstrijd van de Algarve Cup nipt weet te winnen.

Het bericht Oranje wint nipt van China verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *