Wiegman blij met eerste overwinning in Algarve

Schrijver: Lisa Deen

ALBUFEIRA – Bondscoach Sarina Wiegman kijkt met een tevreden gevoel terug op de eerste overwinning van de OranjeLeeuwinnen bij de Algarve Cup. Door een goal van Renate Jansen wonnen ze met 1-0 van China. Lees hier het wedstrijdverslag.

Wiegman erkende dat Oranje in de eerste helft vooral controlerend speelden, omdat de Chinezen veel druk wisten te zetten. “Maar uiteindelijk wisten we een goal te maken en gingen we met een 1-0 voorsprong de rust in,” zei de bondscoach achteraf.

In de tweede helft kreeg de Nederlandse ploeg wat meer ruimte van de Chinezen. “Daardoor hadden we een paar grote kansen. Helaas gingen die er niet in. Aan het einde van de wedstrijd gaven de Chinezen nog wat meer druk. Dat zorgde nog voor een paar gevaarlijke momenten, maar gelukkig konden we de nul houden.”

Volgens Wiegman is het vooral belangrijk dat alle Nederlandse speelsters zich in de Algarve bewust zijn van hun taken. “We moeten anticiperen op de intenties van de tegenstander, zorgvuldiger zijn. Nu verloren we vaak de bal door technische fouten. De intenties zijn goed, maar de uitvoering kan nog beter.”

Renate Jansen was in Albufeira verantwoordelijk voor de enige goal van de OranjeLeeuwinnen. “De eerste helft waren wij aanvallend echt sterk. Als je dan scoort weet je natuurlijk nog niet hoe het verder allemaal verloopt. In de tweede helft moet je dan een beetje aftasten wat de Chinezen doen,” vertelde Jansen.

Na de 1-0 was het volgens Jansen vooral een kwestie van ‘blijven voetballen’. “Je ziet dat ze dan steeds meer druk beginnen te zetten. Gelukkig hebben we hun kansen weten tegen te houden.”

China

Bondscoach Bruno Bini van China was onverdeeld tevreden met het optreden van zijn ploeg. “De eerste helft begonnen we heel slecht, maar eindigden we redelijk. In de tweede helft deden we het veel beter. Helaas hadden we geen kansen om de wedstrijd te kunnen sturen. Het is goed voor het team dat we in de wedstrijd groeiden, maar we kunnen beter,” aldus Bini.

Het bericht Wiegman blij met eerste overwinning in Algarve verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.


Formule1 Volg het FIFA ULTIMATETEAM op INSTAGRAM! En win een WEDSTRIJDSHIRT VAN JE CLUPPIE!! Formule1

Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE! ons op FACEBOOK!

FOLLOW! ons op TWITTER!