Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Voorbeschouwing: inhaalwedstrijden zaterdag landelijke klassen

Aankomende zaterdag is het weer een inhaal- en/of KNVB Beker weekend. Uiteraard zal hierop vooruitgeblikt worden.

Topklasse

In de enige echte Topklasse staan drie wedstrijden op het programma. Als deze dan eindelijk gespeeld zullen staan, zal elk team 15 wedstrijd in totaal hebben gespeeld. RKHVV ontvangt op haar eigen Sportpark de Blauwenburcht het Amsterdamse Wartburgia. Voor beide teams is dit een cruciale wedstrijd. De promovendi uit de Hoofdklasse B, sc Woezik, heeft tot nu toe 11 punten bij elkaar gespeeld. Echter is de doelstelling niet om na een seizoen al terug te keren naar de Hoofdklasse. Daarom moet ook tegen Jong Telstar weer gewonnen worden. Bij winst op sc Woezik kan Jong Telstar echter dichterbij Buitenveldert en Ter Leede komen. Voor beide ploegen staat er daarom ook veel op het spel. Saestum, een van de concurrenten van de zojuist genoemde clubs, reist af naar Den Haag voor de wedstrijd tegen Jong ADO Den Haag, dat derde staat met vijf punten achterstand op koploper Buitenveldert.

1e klasse A

De topper van dit weekend in deze klasse zal plaatsvinden in Berkel en Rodenrijs waar het de plaatselijke DSS zal gaan ontvangen. In de jacht op de laatste periodetitel ging DSS goed van start. Echter werd de ploeg wel uitgeschakeld voor de KNVB Beker (district). Berkel staat voorlaatste en dat betekent dat de ploeg daarmee direct zou degraderen. De ploeg heeft in ieder geval wel de finale van de KNVB Beker (district) gehaald, dus dat geeft de burger moed. Door naar IJFC, dat dit seizoen keurig meedraait in het midden en waarschijnlijk aan z’n 9 punten genoeg zal hebben om ook volgend seizoen in de 1e klasse uit te kunnen komen. Rhoon, de tegenstander, maakt een apart seizoen mee: zeven verliespartijen, één keer gelijk en vijf winstpartijen. Het is alles of niets maar wellicht dat ze tegen IJFC voor de zesde winstpartij kunnen gaan. De derde en laatste wedstrijd van deze speelronde is die tussen Reiger Boys en Wartburgia VR2. De Amsterdammers staan in de halve finale van district West I maar zullen ook nu weer flink aan de bak moeten.

1e klasse B

Hier hoeft er nog maar één wedstrijd ingehaald worden voor de 2e periode, waarin beide teams echter niks meer kunnen winnen. Uiteraard zijn de beoogde punten goed voor het tussenklassement. ONS Boso Sneek staat 8e en De Weide 4e. Desondanks maakt laatstgenoemde geen kans meer op de titel. Bij winst stijgt OBS naar een gedeelde zesde plaats. Opmerkelijk is dat De Weide het enige team is dat nog niet gelijk heeft gespeeld dit seizoen.

Het bericht Voorbeschouwing: inhaalwedstrijden zaterdag landelijke klassen verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *