Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Oranje lijdt tegen Australië eerste verliespartij onder Wiegman

Het Nederlands elftal is er tegen Australië niet in geslaagd om de ongeslagen reeks een goed vervolg te geven. Een stortvloed aan effectieve standaardsituaties deed Oranje op de Algarve Cup uiteindelijk de das om. De wedstrijd eindigde in een 3-2 overwinning voor Australië.

Na een evenwichtige openingsfase, waarin Lieke Martens de beste mogelijkheid kreeg namens Oranje, werd Australië in het zadel geholpen door keepster Loes Geurts. Een corner van Emily Gielnik viel bij de eerste paal binnen door een inschattingsfout van de Nederlandse doelverdedigster.

Niet veel later verdubbelde Gielnik de score door wederom een standaardsituatie te verzilveren. Met een uitstekende vrije trap draaide ze de bal binnen bij de tweede paal. Zo keek Oranje al na een halfuur tegen een 2-0 achterstand aan.

Vlak voor de rust gaf Australië nog maar eens aan dat Oranje erg kwetsbaar is bij het uitverdedigen van standaardsituaties. Een vrije trap van Steph Catley kon door Alanna Kennedy, die zich eenvoudig van Stefanie van der Gragt afschudde, worden binnengekopt.

Na de rust ging Australië verder met het creëren van kansen maar de OranjeLeeuwinnen kwamen via Vivianne Miedema en Lieke Martens, die een grote kans op de aansluitingstreffer onbenut liet, ook beter in de wedstrijd. Daarvoor sloegen zowel Samantha Kerr als Katrina Gorry er echter niet in om de score verder uit te breiden.

Uiteindelijk wisten Miedema en de ingevallen Sherida Spitse de spanning terug te brengen. Laatstgenoemde gaf de Australiërs een koekje van eigen deeg door een geweldige vrije trap binnen te schieten. Na twee knappe reddingen van keepster Lydia Williams bleef de ploeg van Sarina Wiegman echter tegen een achterstand aankijken en dus zal het tegen Zweden moeten winnen om een vervolg te geven aan het internationale toernooi in Portugal.

Het bericht Oranje lijdt tegen Australië eerste verliespartij onder Wiegman verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *