Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Voorbeschouwing: inhaalwedstrijden zondag landelijke klassen

Ook op de zondag staan er natuurlijk de nodige inhaalwedstrijden op het programma. Met wellicht een “klein” feestje in Zuid I.

Hoofdklasse

Om 12.00 uur begint Someren aan een mooie wedstrijd tegen FC Eindhoven, dat bij een gelijkspel of winst de 2e periodetitel zal gaan pakken. Bij winst blijft het op koers voor directe promotie naar de Topklasse. Tot op heden laat de concurrentie echter ook geen punten liggen. Voor Someren zijn de drie punten ook weer belangrijk, want de ploeg probeert zich nog steeds veilig te spelen.

Victoria Boys ontvangt in Apeldoorn de meiden van DSE uit Tilburg en die hebben de punten hard nodig. Verder speelt Fortuna Wormerveer thuis tegen Nuenen. De thuisploeg is nog vol in de race voor de titel.

1e klasse C

Deze speelronde staan er maar liefst vier wedstrijden op het programma. De Zweef heeft nog geen wedstrijd gelijk gespeeld dit seizoen en zal het deze week gaan opnemen tegen Alemaria Victrix. FC Berghuizen, de nummer twee met een achterstand van vijf punten op Rigterbleek, speelt thuis Sportpark ’t Venterinck tegen een team dat het aardig doet. Hoogland staat op een strakke vijfde plaats en kan nog wel spelen voor de periodetitel maar is binnen een paar wedstrijden veilig voor in ieder geval een extra seizoen 1e klasse. S

DO krijgt een mooie middag op haar terrein. want de ploeg ontvangt de titelkandidaat, Rigterbleek. Mocht SDO titelaspiraties hebben dan moet het zondag de drie punten pakken. De laatste wedstrijd deze speelronde is die tussen Velsen en Witkampers. Witkampers hoopt stilletjes dat Rigterslbeek een paar keer punten zal gaan laten liggen, zodat de ploeg echt mee kan gaan doen in de strijd om de titel.

1e klasse D

Er strijden nog drie teams voor de 2e periodetitel:¬†Trekvogels, VDZ en Amstenrade. Van deze drie heeft VDZ – op papier – de pittigste wedstrijd. In de thuiswedstrijd op Sportpark ’t Cranevelt ontvangt de ploeg namelijk de koploper Bavel. Trekvogels dat nu eerste staat in de 2e periodetitel speelt tegen BSC, dat staat op de voorlaatste plaats. En de derde kandidaat, Amstenrade, speelt tegen middenmotor Schijf, dat in principe geen titelkandidaat is maar de ploeg kan zich wel sneller veilig spellen bij winst op Amstenrade. Naast deze drie wedstrijd staan er nog twee op het programma: Nooit Gedacht speelt thuis tegen FC Gelre en SSS’18 speelt tegen Bekkerveld.

 

Het bericht Voorbeschouwing: inhaalwedstrijden zondag landelijke klassen verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *